Mainos

Älä lausu näitä asioita työhaastattelussa: 11 seikkaa, joilla paljastat olevasi valehtelija

Joskus ihmiset haluavat tiettyä työpaikkaa niin paljon, että he ovat valmiita tekemään lähes mitä tahansa saavuttaakseen sen – jopa valehtelemaan. Se ei kuitenkaan kannata.

On sanomattakin selvää, että varsinkin työmaailmassa valhe tulee ilmi ennemmin tai myöhemmin. Jos olet hyvä valehtelija, saatat menettää työsi myöhemmin. Jos olet huono valehtelija, haastattelija narauttaa sinut jo työhaastattelun aikana.

Seuraavassa on lueteltuna muutamia kysymyksiä ja lauseita joita kannattaa välttää, jos et halua kuulostaa epärehelliseltä työhaastattelun aikana.

1. "Minulla ei ole heikkouksia"

Kyllä sinulla on. Jos väität olevasi hyvä kaikessa, kuulostat ylimieliseltä henkilöltä epärehellisyydestä puhumattakaan.

2. "Mitkä ovat irtisanomisperusteet?"

Ei ole hyvä idea tuoda esille potkuja ennen kuin yritys on edes palkannut sinut. Tämä kysymys, jos mikä, saa sinut kuulostamaan epäluotettavalta.

3. "Ainoa heikkouteni on, että teen liikaa töitä"

Älä viitsi. Osoita hyvää itsetietoisuutta silloin, kun sinulta kysytään suurimmista heikkouksistasi. Väite siitä, että teet liikaa töitä, kuulostaa täysin tekaistulta, vaikka se olisikin totta. 

4. "Olen todella hyvä siinä ja siinä... Olen samaa mieltä siitä ja siitä..."

Jos kuulostat liian hyvältä työntekijältä ollaksesi totta, työnantaja tulee helposti epäluuloiseksi. Vaikka puhuisitkin totta, annat itsestäsi epäluotettavan kuvan, jos vain myötäilet kaikkea, mitä haastattelija sanoo tai kerrot olevasi hyvä lähes kaikessa.

5. "Seuraatteko sähköpostin tai puhelimen käyttöä?"

Tämä kysymys nostaa varoituslipun ilmaan, ja sitä sinä et taatusti halua tehdä. Vältä kaikkia kysymyksiä, jotka saavat sinut kuulostamaan häikäilemättömältä.

6. "Sain potkut, mutta se ei ollut oma syyni"

Älä keksi tekosyitä tai selityksiä haastattelijan esittämiin kysymyksiin, vaan pyri vastaamaan niin rehellisesti kuin mahdollista. Selittelyt luovat nopeasti epäilyttävän mielikuvan.

7. "Voit tehdä mitä vain"

Älä yritä vastata esitettyihin kysymyksiin sen mukaan, mitä ajattelet haastattelijan haluavan kuulla. Ole vain oma itsesi. Se kantaa taatusti pidemmälle kuin liika miellyttäminen. 

8. "Tarkistatteko työntekijöiden taustat?"

Vaikka kysymyksesi olisi kuinka vilpitön tahansa, se saa haastattelijan helposti ajattelemaan, että historiastasi paljastuu epämiellyttäviä yllätyksiä.   

9. "Olen käynyt läpi vaikeita aikoja"

On täysin sopimatonta viitata henkilökohtaisiin vaikeuksien työhaastattelun yhteydessä. Vaikeuksien mainitseminen kuulostaa vain siltä, että yrität manipuloida haastattelijan puolellesi.

10. "Olen aina... En ole koskaan...Olen tehnyt asian miljoona kertaa"

Liioittelu on asia, johon moni sortuu tietämättään. Jos kuitenkin liioittelet liian paljon työhaastattelussa, haastattelija ei tiedä, mitä uskoa, mikä ei ainakaan paranna asemaasi muiden työnhakijoiden keskuudessa.

11. "Tämä ainoa työ, josta olen kiinnostunut"

Okei, tämä voi olla totta, mutta älä ylimainosta tai liioittele mielenkiintoasi yritystä kohtaan. Liian innoissaan oleminen saattaa herättää haastattelijassa epäluuloja.

Näinkään ei kannata käyttäytyä työhaastattelun aikana.

1:17

Lähde: BusinessInsider 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.