Älä lannistu koleasta kesästä – "Seksi ei katso kellonaikaa"

Kesä mielletään vuodenajaksi, jolloin hormonit hyrräävät kahta kauheammin. Valolla ja lämmöllä on toki osuutensa asiaan, mutta miten astetta koleampi keli onkaan vaikuttanut meihin?

Hikiset vartalot, auringon päivettämä iho, flirttailevat katseet. Kesää pidetään vuodenajoista otollisimpana lemmenleikeille.

Se, ettei kesä 2015 ole ollut sieltä kuumimmasta päästä, ei kuitenkaan ole oletetusti tehnyt suomalaisten seksielämälle suunnatonta hallaa.

Miten kolea kesä on vaikuttanut sukupuoliviettiisi ja rakkauselämääsi?

1. En ole huomannut eroa (64 prosenttia)
2. Negatiivisesti, on latteampi fiilis (21 prosenttia)
3. Positiivisesti, hormonit hyrräävät! (15 prosenttia)

Yhteensä 66 ääntä.

– Kolea ja sateinen sää vaikuttaa varmasti mielialaamme, ja siten kenties myös seksuaaliseen haluumme, erityistason seksuaaliterapeutti Sari Mäki RFSU:lta pohtii.

Mäen mukaan lämpö ja valo, sekä loma ja vapaa-aika vaikuttavat seksihaluihin myönteisesti sekä saattavat lisätä myös kokeilunhalua.

– Mutta ei pelkkä kuuma ilma halua lisää. Liiallinen kuumuus saattaa keskipäivällä olla jopa liikaa kiihkeälle seksille. Silloin voi päivän pyhittää läheisyydelle ja kasvattaa halua viilenevää iltaa kohden, Mäki vinkkaa.

Viileys ei olekaan suomalaisille mikään tunnelmantappaja. Tärkeintä onkin pitää tunnelmaa yllä – vaikkapa koko päivän, oli sitten kuuma tai viileä.

– Pitkin päivää kuumat katseet, hipaiseva kosketus, eroottisen ilmapiirin lisääminen tekevät viileästä illasta odottamisen arvoista. Myös aamun viileys voi myös olla otollinen aika lemmenleikeille. Seksi ei katso kellonaikaa.

Lue myös:

    Uusimmat