Mainos

Al-Sadrilta tarjous neuvotella

Shiiajohtaja Moqtada al-Sadr joukkoineen on ollut linnoittautuneena shiiojen pyhään Najafin kaupunkiin yli kuukauden ajan.

Radikaali shiiajohtaja Moqtada al-Sadr tarjoutui tänään lopettamaan kapinansa, jos Yhdysvaltain johtama liittouma suostuu neuvotteluihin. Tarjous esitettiin lehtisissä, joita hänen kannattajansa jakoivat al-Sadrin toimiston edustalla Najafissa.

- Olen valmis lopettamaan kaiken, jos miehitysjoukot virallisesti ehdottavat neuvotteluja, sanottiin al-Sadrin allekirjoittamassa lausunnossa.

Ehtona lausunnon mukaan on, että neuvottelut ovat oikeudenmukaiset ja avoimet ja ne käydään shiiojen uskonnollisten viranomaisten suojeluksessa. Sadrin Mehdin armeija -ryhmä on kärsinyt kovia tappioita taistelussa liittouman joukkoja vastaan. Yhdysvaltain etsintäkuuluttama Sadr on ollut linnoittautuneena shiiojen pyhään Najafin kaupunkiin yli kuukauden ajan.

- Suostunpa neuvotteluihin tai en, amerikkalaiset ovat niitä jotka kärjistävät tilannetta ja jotka eivät halua rauhaa, lausunnossa sanottiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.