Mainos

AL: S-ryhmän automaattivaihdosta yllättävä seuraus – käteisen nostaminen voi muuttua entistä kalliimmaksi

9:16

S-ryhmän päätös korvata Otto-automaatit Nosto-automaateiksi S-ryhmän kaupoissa saattaa tehdä kaikkien automaattien käteisnostoista maksullisia pidemmällä aikavälillä, uutisoi Aamulehti.

Maksullisuuden taustalla on OP:n mukaan muutoksen aiheuttamat merkittävät kustannukset pankille.

– Jos palveluiden tuottamisen kustannukset kasvavat, se aiheuttaa myös painetta arvioida uudelleen palvelumaksuja, kertoo OP-ryhmän ryhmäpalveluiden johtaja Tony Vepsäläinen Aamulehdelle.

Taustalla on lehden uutisen mukaan Finanssivalvonnan viime vuodenvaihteen määräys, jonka mukaan käteisnostosta täytyy periä sama hinta koko EU-alueella, riippumatta automaatista. Tämä tarkoittaa sitä, että rahan nostaminen Otto-automaateista muuttuisi maksulliseksi, jos pankki alkaisi periä palvelumaksua Nosto-automaattien käytöstä.

Jutussa S-ryhmän talous- ja rahoitusjohtaja Jari Annala ihmettelee, jos pankki alkaa uhkailemaan maksujen korotuksella, kun pankkien omistama Automatia saa kilpailijan.

Pankeilla malttia maksujen nostamisessa

Aamulehden mukaan pankki saa tehdä itse päätöksen omista maksuistaan. Tällä hetkellä esimerkiksi OP:n korteilla saa toistaiseksi nostaa käteistä veloituksetta mistä tahansa automaatista. OP:lta kuitenkin kerrotaan, että käteisen nostaminen OP:n korteilta muilta kuin Otto-automaateista maksoi 75 senttiä tapahtumaa kohden.

Danske Bankista ja Nordeasta kerrotaan lehdelle, ettei heidän käteisnoston maksuihin ole näkyvissä muutoksia. Nordealta kuitenkin myönnetään, että markkinamuutos on suuri ja käteisen jakelun kokonaiskustannukset nousevat pankille.

Danske Bankin asiakas saa tehdä maksuttomia käteisnostoja automaatista viisi kertaa kuukaudessa ja Nordean neljä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.