Mainos

Nordea alkaa veloittaa automaattinostoista

Finanssikonserni Nordea alkaa marraskuussa veloittaa käteisen nostamisesta automaatilta. Neljä ensimmäistä nostoa kuukaudessa on jatkossa euroalueella ilmaisia.

Nordea perustelee muutosta käteisen käytön vähentymisellä.

– Nordean asiakkaista valtaosa tekee vain yhden tai kaksi käteisnostoa kuukaudessa. Marraskuun alusta alkaen asiakkaamme voivat tehdä pankkitileiltään neljä maksutonta käteisnostoa kuukaudessa automaateilta koko euroalueella, kertoo vähittäispankin liiketoimintajohtaja Jussi Mekkonen Nordean tiedotteessa.

Viidennestä nostosta lähtien pankki veloittaa 40 senttiä nostolta.

Jatkossa pankin asiakkaat voivat nostaa rahaa veloituksetta esimerkiksi K-ruokakauppojen, Tokmannien ja R-kioskien tiskeiltä.

– Kaupan rahalogistiikan kannalta kassasta nostaminen on järkevää. Siinä on monta vaihetta ennen kuin raha palaa automaattien tai vaihtorahan kautta kassaan, Nordean vähittäispankin liiketoimintajohtaja Jussi Mekkonen sanoo STT:lle.  

Vuonna 2015: Emme veloita nostoista

Danske Bank siirtyi veloittamaan asiakkaitaan käteisnostoista jo huhtikuussa. Ensimmäiset viisi nostoa kuukaudessa ovat Danske Bankin asiakkaille maksuttomia, ja sitä useammista nostoista pankki veloittaa 60 senttiä kappaleelta.  

Maksuja käteisnostoista perivät myös esimerkiksi Handelsbanken, Säästöpankit ja Ålandsbanken. Palvelumaksut vaihtelevat kuitenkin korteittain ja jopa konttoreittain saman pankkiryhmän sisällä.  

Vielä viime vuoden loppupuolella Nordea ilmoitti, ettei sillä ole aikomusta alkaa veloittaa käteisnostoja.

Huhtikuussa Nordean ympärillä kuohutti, kun konserni paljastui sotkeentuneen veroparatiisiyhtiöiden perustamiseen.

2:15

Nordean käteisnostojen muuttumisesta maksullisiksi uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.