Mainos

AL: Miehen syöpä jäi lääkäriltä huomaamatta näytteestä vuonna 2014: "Jos syöpäni olisi todettu silloin, toivoa olisi eri lailla kuin nyt"

43-vuotiaan miehen syöpä jäi hoitohenkilökunnalta huomaamatta vajaat kaksi vuotta sitten, vaikka koepalassa syöpä olisi näkynyt, kertoo Aamulehti.

Miehen syöpä todettiin lopulta tämän vuoden alkupuolella. Samassa selvisi, että syöpä olisi ollut nähtävissä jo vuonna 2014. Toistaiseksi syöpähoidot eivät ole tehonneet, ja mies saa sytostaattihoitoja.

1:13:00

Mieheltä otettiin koepala vuonna 2014. Silloin todettiin hänellä olevan sappirakossa tulehdus. Lehden mukaan lääkäri kirjoitti: 

– Maligniteettiin (pahanlaatuisuuteen) viittaavaa ei löydy. Sappikivet. Potilas pääsee kotiin. Sairauslomaa kirjoitetaan kolmen viikon ajaksi.

Tämän vuoden alussa mies kärsi pahoinvoinnista ja vatsakivuista. Tutkimuksissa selvisi, että sappitiehyissä oli pahanlaatuisia kasvaimia. Lääkäri halusi samalla tutkia vielä kerran vuonna 2014 otetun koepalan. Lääkäri kirjoitti näin:

– Poikkileikkauspinnasta otetussa palassa hyvin erilaistunut adenomakarsinooma. Yllättäen siis pahanlaatuinen löydös.

Aamulehti kertoo miehellä ja hänen vaimollaan olevan kaksi pientä poikaa. Perhe, metsästysharrastus ja työ käsityön opettajana pitävän miestä kiireisenä. Nyt syöpää ei voitu enää leikata.

– Jos syöpäni olisi todettu jo vuonna 2014, se olisi luultavasti ollut hoidettavissa. Ainakin toivoa olisi ollut eri lailla kuin nyt, mies sanoo.

Pariskunta on tehnyt tapahtumasta potilasvahinkoilmoituksen.

– Elämä on tässä ja nyt, ja me otamme siitä kaikki irti. Jo lastenkin takia on tärkeää yrittää elää mahdollisimman normaalia arkea, pariskunta toteaa lehdelle.

1:08:20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.