Aku Partanen kävelee kolme 50 kilometrin kisaa kauden aikana – kuninkuusmatka poistuu arvokisoista 2021: "Vähän haikea mieli"

Aku Partanen kävelee kolme 50 kilometrin kisaa kauden aikana 2:59
Aku Partanen kertoo haastattelussa tulevasta kävelykaudesta.

Aku Partanen kävelee tällä kaudella venytetyn kisakalenterin takia kolme 50 kilometrin kilpailua. Kuninkuusmatkan kilpailut kuitenkin loppuvat kaudella 2021, kun se poistetaan kokonaan kalenterista. 

Aku Partanen voi lähteä kevein mielin kauteen, sillä hänellä on takataskussa jo lippu Dohan MM-kisoihin ja Tokion 2020 olympialaisiin. Partanen totesi MTV Urheilun haastattelussa, että MM-paikka antaa työskentelyrauhaa, kun harjoitus- ja kilpailuohjelmaa voi suunnitella pääkisan ehdoilla. 

Onko lentoliput jo hankittu Dohaan?

– En tiedä onko liitto niitä vielä hankkinut, mutta ainakin tulisi edulliseksi ostaa ne ajoissa, Partanen hymyilee. 

Partanen varmisti Tokion paikan viime viikolla Slovakian Dudincessa, jossa hän sijoittui toiseksi. Partanen piti suoritusta ehjänä, mutta ei nappikävelynä. 

– Syksyllä oli vähän sairastelua ja nielurisaleikkaus, minkä takia pääsin aloittamaan harjoittelun vähän myöhässä. Muuten kunto on kehittynyt hyvin ja olen päässyt tekemään ehjästi töitä. 

"Ominaisuudet tukevat lyhyempiä matkoja"

Dohan MM-kisat alkavat vasta 28. syyskuuta, mikä antaa Partaselle mahdollisuuden kävellä kolme 50 kilometrin kilpailua kauden aikana. 

– Mitä enemmän pääsee kokeilemaan kävelyä kisatilanteessa, sitä parempi. 

Partasen 50 kilometrin kisat käyvät vähiin, sillä pitkä matka poistuu arvokisoista kaudella 2021. 

– Vähän haikea mieli. Viidenkympin kisa ollut kuitenkin suomalaisille menestyksekäs matka, Partanen sanoi. 

– Harjoituksellisesti 50 kilometrin poistuminen ei tuo muutosta. Omat ominaisuudet tukevat hyvin myös lyhyempiä matkoja. 

Lue myös:

    Uusimmat