Aku löysi maassa makaavan miehen metsästä ja sai sankarikoiran arvon – katso kunniagalleria kaikista rohkeista koirista

Sankariarvon sai tänä vuonna 18 koiraa 0:52

Sankarikoiran arvon saa tänä vuonna 18 koiraa, ilmoittaa Kennelliitto. Sankarikoiraksi voidaan nimittää turre, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Lisäksi 11 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä. Kummatkin palkinnot jaetaan 16. joulukuuta Koiramessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Videon koirat palkitaan joulukuussa sankarikoiran arvonimellä.

Eniten Sankarikoiran arvoja myönnetään tänä vuonna koirille, jotka löysivät apua tarvitsevan ihmisen. Koirat myös hakivat apua tilanteissa, joissa oli hengenvaara.

Koirat pelastivat ihmishenkiä varoittamalla sairauskohtauksista ja hengenvaarallisista tilanteista kuten tulipalosta, räjähdyksestä tai häkämyrkytyksestä. Palkittuihin lukeutuu monirotuinen Lassi, joka huomasi yöllä romahtamaisil  laan olleen katon aiheuttaman vaaran.

Koirat myös puolustivat ihmisiä eri tilanteissa ja auttoivat pelastamaan ihmisiä hukkumiselta. Esimerkiksi labradorinnoutaja Aku sai vainun kävelylenkillä ja löysi metsästä tajuttomana makaavan miehen. Suomenpystykorva Piitu puolestaan onnistui häätämään karhun, joka hyökkäsi koiran omistajaa ja tämän tytärtä kohti.

– Tällaiset positiiviset viestit koirien ja ihmisten hyvästä suhteesta ovat enemmän kuin tervetulleita, sanoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Lue myös:

    Uusimmat