Aku Louhimies kertoo ensimmäisestä suomalaistuotannostaan Tuntemattoman sotilaan jälkeen: "Olen intoa täynnä"

Ohjaaja Aku Louhimies tekee parhaillaan uutta suomalaista elokuvaa.

Tuntematon sotilas -elokuvan ohjaaja Aku Louhimies on palannut muutaman vuoden tauon jälkeen suomalaisen elokuvatuotannon pariin. Mies ohjaa uutta Odotus-nimistä elokuvaa, jota kuvataan kesän aikana saaristossa. Kyseessä on miehen ensimmäinen suomalainen tuotanto Tuntemattoman sotilaan jälkeen, joka kuvattiin vuonna 2017.

C More on mukana rahoittamassa pääyhteistyökumppanina Odotus-elokuvaa, intiimiä ihmissuhdedraama, joka sijoittuu suomalaiseen kesämaisemaan. Elokuvan päätähtenä nähdään näyttelijä Inka Kallén, jonka ideasta koko projekti lähti alun perin liikkeelle. 

– On kivaa päästä tekemään. Joka kerta se on uusi juttu. Jokainen elokuva ja tarina on myös omanlaisensa. Olen intoa täynnä, Louhimies kertoo.

Odotus-elokuvan teossa huomioidaan ainutlaatuisella tavalla ympäristö. Työyhteisö pyrkii hiilinegatiiviseen tuotantoon kompensoimalla aiheuttamansa päästöt. Yhteys luonnon puhtauteen näkyy Louhimiehen mukaan elokuvan teemassa kuin myös tuotantoryhmän työtavoissa.

– Se näkyy siinä, minkälaisia tarinoita kerrotaan. Elokuvan päähenkilöt kunnioittavat luontoa, nauttivat saaristosta ja ovat tietoisia maailman tilasta. Myös ihan käytännössä tarjoillaan kasvisruokaa kuvauksissa ja vähennetään turhaa matkustamista. Puvusto ja rekvisiitta voidaan toteuttaa niin, että käytetään hyväksi kierrätettyä ja eettisesti tuotettua.

Myös vallitseva koronatilanne otetaan huomioon loppukesällä kuvattavan elokuvan kuvauksissa.

Vuoden 2018 kohu työmetodeista jätti jälkensä ohjaajaan

Louhimies oli vuonna 2018 kohun keskiössä, kun kahdeksan suomalaista naisnäyttelijää syytti häntä muun muassa epäasiallisista ohjaustyötavoista. Yle julkaisi tuolloin artikkelin, josta on parhaillaan menossa poliisitutkinta. 

– Yleisradion toimintaan kohdistuva poliisitutkinta on edelleen kesken. Olisi kaikkien kannalta hyvä, että saisivat tutkinnan päätökseen.

Louhimies on ohjannut viime vuosina ulkomailla eri produktioissa. Mies kertoo, ettei muutama vuosi sitten noussut kohu ohjausmetodeista ole vaikuttanut hänen tapaansa ohjata näyttelijöitä työssä.

– Jokainen näyttelijä ja työryhmä on erilainen. Katson jokaista elokuvaa aina tarinan ja vuorovaikutuksen kautta.

Odotus tulee elokuvateatterilevitykseen alkuvuodesta 2021. C More -suoratoistopalvelussa Odotus julkaistaan ensimmäisenä elokuvateatterilevityksensä jälkeen loppuvuodesta 2021. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja