Aku Hirviniemi ihmeissään sukujuuristaan – oletti täysin toisenlaista taustaa: "Se tuli kaikille yllätyksenä"

2:08
Aku Hirviniemen suvusta löytyi yhteys kirkollisväkeen – kurkista näyttelijän suvun alkuaikoihin.

Näyttelijä Aku Hirviniemi lähti etsimään sukujuuriaan Sukuni salat -ohjelmaan.

Sukuni salat -ohjelmassa sukujuuria etsimässä ollut näyttelijä Aku Hirviniemi kertoo yllättyneensä pappistaustaisista sukulinjoistaan, jotka selvisivät ohjelman myötä.

– Pappistausta tuli kaikille yllätyksenä. Se oli tosi yllättävä. Oletin, että meillä olisi ollut talonpoikas ja hyvin tavanomaista porukkaa, Hirviniemi kertoo MTV Uutisille.

Näyttelijä iloitsee uudesta löydöstä. Hirviniemi kokeekin pappeihin samaistumista oman näyttelijäntyönsä kautta.

– Kansanmiehiä ja sen ajan esiintyjiä. Koen samaistumispintaa. Kansalaiset ovat saaneet hengenravintoa ja viihdykettä. Voimaa arkeen ja synkkään elämään. He ovat olleet sen ajan viihdykkeitä.

Mies ei ole kuitenkaan itse haaveillut koskaan papin ammatista.

– Aku Louhimien Odotus-elokuvassa näyttelen saaristolaispappia. Kun saarnasin kirkossa, niin ajattelin, että olisiko tässä ollut kiva ammatti. Lapsena on joskus saattanut olla haaveammattina poliisi.

Hänen toisesta sukuhaarasta löytyi Virosta Suomeen muuttanut esi-isä, joka päätyi lopulta maalaispoliisiksi. Näyttelijällä ei tiedettävästi ole elossa olevia sukulaisia Virossa, mutta yhteys virolaisiin on aina ollut vahva.

– Minulla on aika paljon virolaisia ystäviä, kun heitä on niin paljon elokuva-alalla. Sieltä tulee tosi kovan luokan ammattilaisia. Poikkeuksellisen mukavia ihmisiä. Koen hengenheimolaisuutta heihin.

Ohjelman myötä myös koko miehen suku on innostunut uusien sukulaisten etsinnästä.

– Alkoi kiinnostaa. Kävin moikkaamassa isovanhempia ja kaivettiin sukupuut esille ja käytiin niitä läpi. Sukututkimus vaatii tosi tiukkaa keskittymistä. He odottavat kovasti, että ohjelma tulee ulos. Viron kytkös oli hämärästi tiedossa.

Aku Hirviniemen jakso mtv-palvelussa jo 15.3. ja MTV3-kanavalla 22.3. klo 20 alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja