Näyttelijä Aku Hirviniemen suvusta löytyi yhteys kehittämäänsä Usko Eevertti Luttisen sketsihahmoon: "Viinaanmenevä pastori"

2:08
Aku Hirviniemen suvusta löytyi kirkollisväkeä! Kurkista tarkemmin, minkälaisia tietoja näyttelijän suvusta paljastui.

Suosittu taiteilija Aku Hirviniemi pääsee sukunsa jäljille uutuusohjelmassa.

Näyttelijä Aku Hirviniemen juuria lähdettiin tutkimaan Sukuni salat -ohjelmassa. Hänelle selviää sukujuurensa olleen pappissukua 1600-luvulla. Ohjelmassa nousee esiin Daniel Roiter niminen pappi, jolle Hirviniemi on suoraan sukua.

– Pappeja ja saarnamiehiä on ollut niin paljon meidän suvussa, että sieltä on tullut ehkä verenperintönä, jotain tällaista esiintymistä ja ihmisten edessä olemista, Hirviniemi kertoo.

Pian ohjelmassa selviää, että sukulaispappi oli hyvin karismaattinen mies. Hänet erotettiin virastaan vuodeksi, sillä hänellä oli kiistaa aatelismiehen kanssa. Myöhemmin hän pääsi takaisin virkaansa, sillä hänellä oli kansansuosio hallussa. Hirviniemi kertoo tunnistavansa sukulaisestaan tuttuja piirteitä.  

– Viinaanmenevä pastori, joka on talonpoikien suosiossa ja taistelee aatelisia vastaan pilkkarunoilla. Tunnistan siitä paljon sellaista rajojen kokeilemista ja sellaista auktoriteettia ja vastaan taistelemista. Ja vähän sitä, että ärsyttää jos ylhäältä tullaan sanomaan, Hirviniemi kertoo.

Ohjelman juontaja Marja Hintikka tunnistaa myös sukulaisesta selkeän yhteyden Hirviniemen esittämään Putouksesta tutun sketsihahmo Usko Eevertti Luttisen.

– Se hartaus on ilmeisesti suvussa, Hirviniemi kertoo.

Aku Hirviniemen jakso mtv-palvelussa jo 15.3. ja MTV3-kanavalla 22.3. klo 20 alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja