Mainos

Aku Hirviniemi ehdotti kotona parinvaihtoviikonloppuun osallistumista: "Vielä ei ole tullut vihreää valoa"

1:56

Aku Hirviniemi ja Marja Salo näyttelevät Swingers-elokuvassa ruuhkavuosiin kyllästynyttä pariskuntaa, joka hakee virkistystä parinvaihtoviikonlopusta.

Katso yllä videolta, miten Marja Salo ja Aku Hirviniemi haastattelevat toisiaan!

Syksyn lopulla ensi-iltansa saavassa Swingers-elokuvassa nähdään melkoinen tähtikatras. Pamela Tolan ohjaamassa elokuvassa päärooleja näyttelevät muun muassa Aku Hirviniemi ja Marja Salo.

Tolan ja Niina Lahtisen (Hirviniemen ex-puoliso) Swingers sijoittuu parinvaihtoviikonloppuun, jossa neljä eri-ikäistä eritasoisten kriisien keskellä elävää pariskuntaa kohtaa toisensa.

– Olemme Marjan kanssa elokuvassa pariskunta, jolla on kaksi lasta, Hirviniemi kertoo.

– Parinvaihtoviikonloppu on roolihahmojemme Lauran ja Arin viimeinen pelastusrengas, kuvailee Salo.

Hirviniemi näytteli yhtä tärkeistä rooleista Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntemattoman sotilaan uudessa versiossa. Hänen on uutisoitu seurustelevan nykyään juontaja Sonja Kailassaaren kanssa.

– Olen siis tottunut tekemään elokuvat niin sanotusti metodilla, niin, että tehdään asiat mahdollisimman todenmukaisesti. Olen ehdottanut kotona, että lähdettäisiin perehtymään Swingers-maailmaan. Vielä ei ole tullut vihreää valoa, näyttelijä toteaa.

– Googlailin asiaa ja Vauva.fi-sivustolta löytyi vaikka miten paljon keskustelua aiheesta. Voit käydä siellä tutustumassa, Salo vinkkaa Hirviniemelle.

Hirviniemi kuvailee parinvaihtomaailmaa mielenkiintoiseksi.

– Ja vaikka Swingers-elokuva saattaa äkkiseltään kuulostaa siltä, että se olisi rietastelua ja pehmopornoa, niin päinvastoin. Tämä on kriisikomedia parisuhteista, Hirviniemi sanoo.

Mitä Aku Hirviniemi ja Marja Salo itse ajattelevat parinvaihtamisesta eli niin sanotusta swingaamisesta?

– Vaikea sanoa, kun ei ole henkilökohtaista kokemusta. Aiheeseen liittyen on olemassa klubeja, joissa voi käydä tutustumassa asiaan, Salo sanoo.

– Käsittääkseni Eyes Wide Shut -tyyppisiä bileitä järjestetään. En ole itse ollut paikalla, mutta sinne ilmeisesti pitää tulla paikalle pariskuntana tai sinkkunaisena. Jostain syystä sinkkumiehet eivät mukaan.

Marja Salo korjaa Hirviniemen käsityksen.

– Kyllä sinne sinkkumiehetkin pääsevät. Heitä kutsutaan varamiehiksi. He saavat siellä jonkun pinssin, jossa lukee "varamies", Salo kertoo.

– Kiva kun kerroit! Minä olen sitä mieltä, että pitää olla avoin. Varmaan jokainen pariskunta ja ihminen yksilönä punnitsee, että... Elämää ja kokemuksia voi jakaa niin monella tavalla, Hirviniemi pohtii.

Eyes Wide Shut (1999) on viimeinen elokuva, jonka legendaarinen ohjaaja, viikko elokuvan leikkaustyön valmistuttua menehtynyt Stanley Kubrick ohjasi. Pääosia näyttelevät Tom Cruise ja Nicole Kidman, jotka olivat tuolloin pariskunta.

Elokuvassa Cruisen näyttelemä lääkäri järkyttyy kuultuaan Kidmanin esittämän vaimonsa ajatelleen pettämistä. Lopulta Cruisen hahmo päätyy eräänlaisen kultin orgioihin.

Marja Salo sanoo, että ihmisillä on omat keinonsa sytyttää kipinä uudelleen.

– Minulle riittää henkilökohtaisesti se, että menen Linnanmäellä Kingiin. Siitä saa kicksejä kolmeksi kuukaudeksi. Se on ihan hirveä laite.

Kingi on Helsingissä sijaitsevan huvipuiston laite, jossa noustaan 75 metrin korkeuteen ja josta tiputaan alas 23 metriä sekunnissa -vauhdilla.

– Parinvaihtoviikonloput ovat tosi suosittuja. Ja varmaan vielä enemmän on niitä ihmisiä, jotka miettivät sitä. Tietyllä tapaa ymmärrän sen tarpeen kipinän hakemiselle, jos on vaikka ollut kymmenen vuotta naimisissa. Se on fakta.

Aku Hirviniemen loppuvuosi sujuu Swingersin kuvausten lisäksi viihdesarjoja tehdessä. Marja Salo puolestaan näyttelee Kansallisteatterissa kolmessa eri näytelmässä: Lemminkäinen, Kolme sisarta ja Tippukivitapaus.

Swingersin päärooleissa nähdään Hirviniemen ja Salon lisäksi Kiti KokkonenJanne KatajaMatleena KuusniemiMikko Nousiainen, Mimosa Willamo ja Roope Salminen.

---

Swingers saa ensi-iltansa 30. marraskuuta 2018.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja