Aktiiviset naiset katsovat vähemmän televisiota – miehille tv:n katselu ei ole liikunnallisen elämäntyylin este

0:55
Tämä äiti jumppaa kotona lasten kanssa.

Tv:n katseluun käytetty aika ei ole liikunnallisen elämäntavan este miehillä Suomessa, ilmenee tuoreesta tutkimuksesta. Sen sijaan aktiivisesti liikkuvat suomalaisnaiset katsovat televisiota vähemmän kuin vähän liikkuvat naiset.

Eroa saattavat selittää erilaiset syyt liikunnan harrastamiseen. Miehiä vetävät urheilemaan elämyksellisyys ja kilpaurheilu, jotka voivat vetää myös seuraamaan urheilua televisiosta. Naisilla puolestaan terveydestä huolehtiminen on tärkeä peruste liikunnan harrastamiseen, ja terveystietoiset naiset saattavat vältellä tv:n katselua terveydellisistä syistä.

Selitys eroon saattaa piillä myös kotitöihin käytetyssä ajassa. Naiset käyttävät keskimäärin tunnin päivässä enemmän aikaa kotitöihin kuin miehet.

Aktiivisesti liikkuvilla naisilla vapaa-aika näyttää kuluvan muihin asioihin kuin tv:n katseluun, arvioi väitöskirjatutkija Irinja Lounassalo Jyväskylän yliopistosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja