Aki Parviainen lopettamassa keihäsuraansa

Suomalainen yleisurheilukesä alkaa synkissä merkeissä, sillä keihäänheiton maailmanmestari ja Suomen ennätysmies Aki Parviainen joutuu MTV3:n Tulosruudun tietojen mukaan lopettamaan uransa.

Parviainen sijoittui viime kesän Helsingin MM-kisoissa yhdeksänneksi. Kotikisat jäivät Parviaisen viimeisiksi arvokilpailuiksi. Parviainen harjoitteli vielä alkukeväästä tähtäimenään Göteborgin EM-kisat, mutta huhtikuun aikana hänelle selvisi, etteivät useaan kertaan leikatut polvet ja käsi kestä enää täysivauhtisia heittoja.

Parviainen ei ole pystynyt heittämään keihästä täydellä vauhdilla pitkään aikaan, eikä lajinomainen harjoittelu ole muutenkaan ollut täysitehoista.

Parviainen on tehnyt Tulosruudun tietojen mukaan lopettamispäätöksen aivan viime päivinä, muttei ole vielä julkistanut päätöstä.

31-vuotias Parviainen voitti uransa aikana kultaa Sevillan MM-kisoissa 1999 ja hopeaa Edmontonin MM-kisoissa 2001. Hän osallistui MM-kisoihin kuusi kertaa, viimeksi viime kesän Helsingin kisoihin, joissa reväytti jalkansa finaalissa ollen silti yhdeksäs. EM-kisoissa Parviainen edusti Suomea kahdesti ja olympialaisissa kerran. Helsingin jälkeen hän asetti tavoitteekseen Pekingin olympialaiset.

Parviaisella on hallussa keihään Suomen ennätys 93,09. Hän ylitti vuosituhannen vaihteessa neljänä peräkkäisenä vuonna 90 metrin haamurajan ja oli Seppo Rädyn lopettamisen jälkeen suomalaisen keihäänheiton lippulaiva.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja