Aki Mannisen kalastusreissu Norjassa päättyi poliisiasemalle ja lähtöpasseihin – viranomaiset löysivät miehen sijainnin Instagramin kautta

6:40
Aki, Rita ja pariskunnan Donna-tytär vierailivat viime keväänä Vappu ja Marja Livessä

Aki Manninen toteaa MTV Uutisille, ettei tiennyt muuttuneista matkustusrajoituksista. 

Hyvinvointialan yrittäjä ja mediapersoona Aki Manninen joutui jälleen kohun silmään, kun hän lähti viikonloppuna kalastusreissulle Norjaan koronapandemian aikaan. Valveutunut somekansa kiinnitti huomion miehen reissuun ja päätti soittaa maan poliisille, sillä matkustaminen Norjaan ei ole tällä hetkellä sallittua.

Ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan tilanne ja rajoitukset saattavat muuttua maassa pandemian vuoksi äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti. Maan viranomiset tiedottivat, että perjantaista 29. huhtikuuta alkaen rajanylitys on tiukentunut entisestään.

– Tartunnan leviämisen rajoittamiseksi ulkomaalaisten pääsyä Norjaan on kiristetty voimakkaasti. Ainoastaan ne ulkomaalaiset, jotka asuvat Norjassa saavat tulla maahan, tiedotteessa todetaan.

Norjan kansalaiset sekä maassa asuvat ulkomaalaiset viedään karanteenihotelliin, jos he tulevat ulkomailta.

Tiedotteessa listataan poikkeustapauksia maahantulon suhteen, mutta turismi ei ole millään muotoa kuitenkaan sallittu.

Poliisit paikalle

Ilta-Sanomien mukaan Manninen totesi sunnuntaina 2. huhtikuuta Instagram Tarinat -videolla, että oli ylittänyt rajan vaivihkaa, sillä kuulemansa mukaan Suomesta ei ollut päässyt kevään aikana lainkaan Norjaan.

– Meinasi tulla vähän paska housuun äsken tuossa tullissa, koska meille sanottiin Kilpisjärven retkeilykeskuksessa, että kukaan ei ole päässyt tänä keväänä Norjaan. Että voitte te käydä koittamassa rajalla, Manninen totesi Instagramissa.

– Me ammuttiin rajalle tietysti, kun ei me nyt 15 tuntia ajettu ja olisi jääty muuten muka Suomen puolelle ja kaikki lammet jäässä. Miten me siellä heittelemme mitään virveliä? Manninen kertoi sosiaalisessa mediassa.

Somekansa kiinnitti huomion miehen ulkomaan reissuun sekä Norjan tuoreisiin matkustusrajoituksiin. Somessa käytiin kiivasta keskustelua siitä, onko Mannisen aikeet sallittuja.

Manninen kertoo nyt MTV Uutisille, että suomalaiset ottivat yhteyttä paikalliseen poliisiin raportoidakseen miehen reissusta.

Manninen oli ollut kummipoikansa ja ystävänsä kanssa kalalla vuonossa, kun poliisit olivat tulleet paikalle. Viranomaiset löysivät Mannisen sijainnin Instagramin perusteella.

– Olimme 40 metrin syvänteellä, kun poliisi tuli huutelemaan, että olenko Aki Manninen. He kysyivät, että miten pääsimme rajan yli. Sanoin, että Suomen päässä oli maan rajavartiosto, Norjan puolella oli omansa. Kumpikaan ei pysäyttänyt, vaan minulle näytettiin vihreää valoa. Ajoimme siitä rajan ylitse, miten normaalisti mennään, Manninen toteaa puhelimeen.

Mies väittää nyt, ettei hänellä ollut tietoa siitä, että maahan ei saisi mennä.

– Suomen rajavartiosto antoi minulle aivan toisenlaisen infon aikanaan, kun sinne soitin. Paikallisten mukaan rajan avautuessa 19. huhtikuuta sinne oli päässyt suomalaisia ja tulemaan takaisin, kunnes Norjan viranomaiset olivat tiukentaneet säädöksiä 29. huhtikuuta.

Suomen pohjoisosa kuuluu maan luokituksen mukaan keltaiseen alueeseen, jolloin karanteenia ei vaadita.

Ei rikosseuraamuksia 

Manninen puolustelee matkaansa.

– Olimme asuntoautolla siellä, emmekä me tavanneet muita ihmisiä. Totta kai pohdimme reissuun lähtöä. Aika pientä harmia me aiheutamme, jos olemme omassa asuntoautossa, emmekä tapaa muita. Tämän piti olla minulle pieni irtiotto tästä julkisuusmyllystä.

– Ja jos verrataan sitä, että suomalaiset tanssivat Helsingissä viikonloppuna täpötäyden terassin pöydillä ja halailivat toisiaan. Moni somevaikuttaja on matkustanut koko myös korona-aikana, niin Dubaihin kuin Espanjaan.

Manniselle ei koitunut mitään rikosseuraamuksia rajan ylityksestä. Asiaa käytiin selvittämässä kuitenkin poliisiasemalla.

– Poliisit totesivat, että taidan olla jonkin sortin julkisuuden henkilö Suomessa, kun soittoja tuli sen verran paljon. He toivoivat, että tekisin Instagramiin päivityksen, jossa sanoisin, ettei Norjaan kannata tällä hetkellä tulla.

Manninen on ajamassa paraikaa takaisin kotiinsa. Viime yön hän vietti Kilpisjärvellä, jossa kävi muun muassa avantouimassa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja