Mainos

Aker Finnyards aloittaa lomautukset

Aker Finnyardsin Rauman telakka aloittaa henkilöstön lomautukset tilauskannan hupenemisen vuoksi.

Telakkahissi

Aker Finnyardsin Rauman telakka aloittaa parin viikon kuluttua henkilöstön lomautukset tilauskannan hupenemisen vuoksi. Aluksi lomautukset koskevat vain kuutta henkilöä, mutta jos uusia laivatilauksia ei pian saada, lomautukset saattavat kevään mittaan asteittain laajentua koskemaan jopa lähes 400:aa työntekijää.

Yt-neuvottelut lomautuksista aloitettiin telakalla jo tammikuussa ja saatiin päätökseen tänään. Yhtä aikaa niiden kanssa on käyty neuvotteluja uusista laiva- ja terästyötilauksista, mutta toistaiseksi tuloksetta. Jos uusia tilauksia saadaan, lomautettavien määrä saattaa laskea huomattavasti. Tilanteen epävarmuuden vuoksi kaikki lomautukset tehdään toistaiseksi. -Meillä on kuusi laivaa tilauskirjassa eli varustelupuolella on todella kova kiire ja paljon töitä, koska laivat pitää saada kesällä valmiiksi. Toisaalta tuotannon alkupäässä eli teräsrakennepuolella työt ovat käymässä vähiin, Aker Finnyardsin tiedottaja Sinikka Railo kertoi.

Yt-neuvotteluissa kartoitettiin hänen mukaansa myös mahdollisuuksia siirtää henkilöitä uusiin tehtäviin, ja osan kohdalla tämä onnistuukin. Yhteensä Aker Finnyardsin palveluksessa on noin tuhat työntekijää, joista parisataa toimihenkilöitä. Vahvan tilauskannan aikana Raumalla on lisäksi ollut laivoja rakentamassa 500-1000 alihankkijayritysten työntekijää. Edellisen kerran Rauman telakalla oli laajoja lomautuksia neljä vuotta sitten.

(STT)

18:43

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja