Mainos

Akava irtautuu palkansaajajärjestöjen EU-lobbaustoimisto FinUnionista

2:20

Korkeakoulutettujen työmarkkinajärjestö Akava on päättänyt irtautua palkansaajajärjestöjen yhteisestä EU-lobbaustoimistosta FinUnionsista.

Akavan hallituksen mukaan vuosittain FinUnionsille maksetuille 109000 eurolle ei ole saatu enää katetta EU:n muuttuneessa toimintaympäristössä.  

– Kun ympäröivä maailma muuttuu, on myös ay-liikkeen toiminnan muututtava. Akavan kuuluu rahoittaa ensisijaisesti sellaista edunvalvontaa, josta hyötyvät akavalaiset palkansaajat. Se ei missään nimessä tarkoita yhteistyön lopettamista – ei muiden palkansaajajärjestöjen tai työnantajienkaan kanssa. Olemme rahankäytöstämme tilivelvollisia ennen kaikkea Akavan hallitukselle ja liittojemme jäsenille, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder sanoo.

Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin mukaan palkansaajajärjestön asiantuntijat ja kansainvälisten asioiden päällikkö ovat hoitaneet EU-edunvalvontaa suorin kontaktein sekä yhteistyössä kansainvälisten ammattiyhdistysjärjestöjen kanssa.  

Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) rahoituksen osalta päätöstä ei vielä tehty.

SAK:n Eloranta: Valitettava päätös 

Ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n täytyy aloittaa keskustelut STTK:n kanssa siitä, miten EU-lobbaustoimisto FinUnionsin toimintaa jatketaan, sanoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Elorannan mukaan tarkasteltavaksi tulee ainakin toimiston rahoitus, toiminnan sisältö ja organisointi.  

Eloranta pitää Akavan päätöstä valitettavana. Hänen mukaansa SAK joutuu nyt miettimään muutoinkin uudelleen, millaista yhteistyötä Akavan kanssa jatkossa tehdään.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.