Mainos

Keskusjärjestöjen nokkapokkaa – Akavan Fjäder: Yhteistyö jatkuu valitsemissamme asioissa

2:02

Korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestön Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder sanoo Facebookissa, että järjestö ei ole luopumassa palkansaajajärjestöjen yhteistyöstä.

Yhteistyö jatkuu hänen mukaansa Akavan valitsemissa asioissa.   

Helsingin Sanomien mukaan Akava aikoo irtautua kolmen palkansaajakeskusjärjestön yhteisestä edunvalvonnasta EU:ssa. SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteinen Finunions-lobbaustoimisto on toiminut Brysselissä vuodesta 1991.

- Emme lopeta kansainvälistä toimintaa tai tutkimustoimintaa, ei tietenkään. Me organisoimme toiminnan uudelleen ja kohdistamme taloudelliset panokset toisella tavalla, Sture Fjäder kirjoittaa Facebookissa.  

Akavan on tarkoitus päättää lobbausyhteistyöstä luopumisesta keskiviikkona. Silloin järjestö käsittelee myös luopumista Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) rahoittamisesta.  

Helsingin Sanomien haastattelussa Fjäder ei vielä ottanut kantaa asiaan.  
- Aion haukkua hallituksessa kaikki, jotka ovat vuotaneet, Fjäder kommentoi Helsingin Sanomille.  

Akavan Finunionsista ja PT:stä luopumisen taustalla on paitsi tyytymättömyys niiden toimintaan myös palkansaajakeskusjärjestöjen keskinäinen nokittelu. Helsingin Sanomien mukaan moni akavalainen liittojohtaja on sitä mieltä, että Fjäder sooloilee ja pimittää tietoa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.