Ajonopeudet ja turvavyöt poliisin tehotarkkailussa

Poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti ajonopeuksia ja turvalaitteiden käyttöä liikenteessä.

Nopeusvalvonnassa hyödynnetään perinteisen nopeusvalvonnan lisäksi automaattivalvonnan siirrettäviä yksiköitä, joita maassamme on kaksikymmentä kappaletta. 

- Siirrettävien yksiköiden avulla nopeusvalvontaa voidaan suunnata valvontatolppien väliosuuksille ja erityisesti taajamien riskipaikkoihin, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta sanoo.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien raportin mukaan vuonna 2013 ajonopeuteen liittyviä riskitekijöitä oli mukana 42 prosentissa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista.

- Keliolosuhteet paranevat vähitellen, mutta vielä on tarpeen kiinnittää erityistä huomiota käytettyyn nopeuteen suhteessa ajo-olosuhteisiin, Ihalainen muistuttaa.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnat ovat arvioineet, että vuonna 2013 tapahtuneissa kuolemaan johtaneissa tieliikenneonnettomuuksissa turvavyön käyttö pelasti 29 ihmistä kuolemalta. 

Liikenneturvan tekemän tutkimuksen mukaan vuonna 2014 turvavöitä käytti henkilöauton etuistuimella taajamissa 89 prosenttia ja taajaman ulkopuolella 94 prosenttia kuljettajista.

- Valvonnan tavoitteena on saada kuljettajat ja matkustajat käyttämään kaikilla ajomatkoillaan turvavyötä niin taajamissa kuin maanteilläkin. Tämä sekä nopeusrajoitusten noudattaminen lisäävät merkittävästi meidän kaikkien turvallisuutta liikenteessä, poliisitarkastaja Ihalainen painottaa.

Tehostettu valvontajakso on osa Euroopan laajuista valvontaoperaatiota.

Lue myös:

    Uusimmat