Mainos

Ilmatieteen laitos varoittaa: Ajokeli mahdollisesti vaarallinen koko maassa

Ajokeli voi tänään olla mahdollisesti vaarallinen koko maassa, varoittaa Ilmatieteen laitos. Lumisateita saadaan tänään suuressa osassa maata.

Lumisateita satelee lähes koko maassa. Yhdistettynä tuuliseen säähän tiedossa on siellä tällä tuiskua.

– Hyvin talvinen keli ainakin tänään aamuliikenteessä ja pitkälle päivän aikana, kertoo tieliikennepäivystäjä Marja Sillanpää Liikennevirastosta.

Eteläisemmässä maassa lämpötilat ovat plussan puolella, mikä tietää huonoa ajokeliä. Kehnoin ajokeli on Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Kymenlaaksossa ja Ahvenanmaalla.

– Joka siellä liikenteessä nyt aamutuimaan menee, niin kyllä siellä tarkkana täytyy olla. Tällaisia talvisia kelejä on kuitenkin ollut suhteellisen vähän, ja vaativat siksi pientä totuttelua, Sillanpää toteaa.

Merellä varoituksia, lennot normaalit

Myös merenkulkijoita kehotetaan tarkkuuteen. Selkämerellä on voimassa vaarallisen aallokon varoitus, minkä lisäksi Perämeren eteläosaan on annettu jäätämisvaroitus.

Helsinki-Vantaan lentoliikenne on palannut tänä aamuna normaaliksi. Keskiviikkoiltana noin 30 lentoa myöhästyi, kun kaksi kiitotietä oli poissa käytöstä kovan sivutuulen takia. Kentällä käytettiin vain yhtä kiitotietä, mikä hidastutti lentoliikennettä.

Finavian viestintäpäällikkö Annika Kåla sanoi, että hänen tietääkseen sään takia lentoja ei jouduttu perumaan. Kaikki kiitotiet saatiin Kålan mukaan takaisin käyttöön puoliltaöin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.