Lumisadealueen liikkeessä muutos – liikenteeseen varoituksia: "Syytä unohtaa ohittamistilanteet"

2:14
Katso päivän sääennuste!

Lumisade on vallannut yön aikana eteläisen Suomen ja autolla työmatkalla olevat saavat olla tarkkana Uudellamaalla ja myös lounaassa.

Ajokeli on arvioitu huonoksi ja paikoin jopa erittäin huonoksi.

– Aamuliikenteeseen kannattaa varata aikaa, ja eipä etätyökään ole Uudellemaalla huono idea, sanoo meteorologi Liisa Rintaniemi

Päivän aikana sadealue liikkuu pohjoisemmaksi ja idemmäksi. Eiliseen ennusteeseen nähden on tapahtunut pieni muutos, sillä sadealue ei yllä ihan yhtä lähelle Pohjois-Karjalaa kuin vielä eilen näytti.

– Sateiden painopiste on iltapäivällä Etelä-Karjalassa. Kaakkois-Suomessa ajokeli voi olla sakean lumentulon vuoksi jopa erittäin huono. 

Yleisesti lunta tulee viisi senttimetriä, mutta paikoin jopa 15 senttimetriä.

Myös Fintrafficin tieliikennekeskukset varoittavat erittäin huonosta ajokelistä erityisesti Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Kymenlaaksossa.

– Tänään on luvassa lumisateita ja pöllyävää lunta, joka heikentää selvästi näkyvyyttä. Nyt onkin syytä unohtaa ohittamistilanteet kokonaan ja muistaa pitää edellä ajavaan kunnon turvavälit, jotta onnettomuuksilta ja peräänajoilta vältytään, muistuttaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja