Ajoitko ajokokeen automaattivaihteisella autolla? Käsittelyssä uusi linjaus koskien ajokorttiin tulevaa merkintää: "Saisimme parempia kuljettajia..."

Amerikkalaisteini reputti inssin Teslan ominaisuuden vuoksi 2:43
Katso myös: Amerikkalaisteini reputti inssin sähköauton ominaisuuden vuoksi. Hän ei hidastanut auton vauhtia jarrupolkimella, vaan yksinkertaisesti nostamalla jalan kiihdytyspolkimella ja hyödyntämällä energian talteenottoa vauhdin hidastamiseen.

Suomen Autokoululiiton varapuheenjohtaja kannattaa linjausta, joka voisi hänen mukaansa kannustaa ihmisiä hankkimaan sähköauton.

Automaattivaihteisella autolla suoritettu ajokoe ei oikeuta ajamaan käsivaihteista autoa. Tästä tulee merkintä ajokorttiin. Merkinnän voi poistaa myöhemmin suorittamalla ajokokeen uudelleen manuaalivaihteisella autolla.

Suomen Autokoululiiton varapuheenjohtaja Timo Suominen kertoo, että käsittelyssä olevaan EU-direktiivin ehdotukseen on kirjattu, että jatkossa merkinnän saisi poistettua uuden ajokokeen sijaan ajokoulutuksella.

Suominen on uuden linjauksen kannalla, koska nykyään yhä useammassa autossa on automaattivaihteet. Muutos voisi myös kannustaa autokouluja hankkimaan sähköautoja, joilla ajaminen totuttaisi uusia kuljettajia uuteen teknologiaan.

–  Tämä voisi kannustaa ihmisiä hankkimaan omaksi autokseen ympäristön kannalta kestävämmän sähköauton, Suominen sanoo.

Myös ajo-opetuksen kannalta uudistus olisi hänen mukaansa suotava. Tällöin autokoulussa jäisi vaihteiden ja kytkimen käyttöön sijaan enemmän aikaa liikennetilanteiden, ennakoinnin ja havainnoinnin harjoitteluun.

–  Saisimme parempia ja turvallisempia kuljettajia, jos autokoulussa ajettaisiin automaattivaihteisella autolla.

Lue myös:

    Uusimmat