Ajatko jäisen auton parkkihalliin? Liikenneturva: Ei ehkä kannattaisi

Liikenneturva muistuttaa, että talvikeleillä parkkihalliin pysäköinti ei ole aina järkevää.

Pysäköintialueilla sattuu jopa 45 prosenttia kaikista liikennevahingoista. Parkkihalleissa on erittäin tärkeää muistaa tarkkaavaisuus ja maltillinen ajonopeus, koska pimeitä kulmia sekä käännöksiä on paljon. Myös ajovalojen ja vilkun käyttö on avainasemassa, jotta muut pystyvät kunnolla näkemään ja ennakoimaan autoilijan liikkeitä.

– Nopeus on pidettävä sellaisena, että voi varautua pysäyttämään auton välittömästi. Ei ainakaan kakkosta isommalle kannata vaihtaa, tiivistää Liikenneturvan koulutusohjaaja Erkka Savolainen.

Lyhytaikainen pysäköinti hallissa ei ole talvella fiksua

Pysäköidessä kannattaa peruuttaa auto ruutuun, jotta pois lähteminen olisi helpompaa ja turvallisempaa. Näin välttää myös lähtiessä mahdollisesti aiheutuvat auton keulan osumat esimerkiksi tolppiin tai vierekkäisiin ajoneuvoihin.

– Ylivoimaisesti paras vaihtoehto on kuitenkin ajaa kahdesta peräkkäisestä ruudusta läpi, jos se on mahdollista. Näin ei joudu peruuttamaan missään vaiheessa, suosittelee Savolainen.

Talvikeleillä kannattaa lisäksi muistaa, että jäisen auton sulaessa lasit alkavat huurustua lähes välittömästi parkkihalliin ajettaessa.

– Jäistä autoa ei välttämättä edes kannata ajaa halliin, jos asiointi on lyhytkestoista. Jos pysäköinti kestää kauemmin, on halliin ajo suositeltavaa. Silloin auto ehtii sulaa ja kuivua, Savolainen vinkkaa.

Lähde: Liikenneturva

***

Parkkipaikalla piilee monta vaaraa – tiedätkö, kuka väistää ja ketä? 4:12

Lue myös:

    Uusimmat