Ajaako Mercedeksen romahdus Lewis Hamiltonin lopettamisen partaalle? Toto Wolff kuuli spekulaatioista ja jyrähti

Leclerciltä musertavaa ylivoimaa, Verstappenille katastrofi ja Bottas pisteille – Näin eteni Australian GP 7:31
Leclercin näytös, Red Bullin katastrofi – MTV Uutiset Live paketoi Australian GP:n tapahtumat

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan Mercedeksen heikko suoritustaso ei vaikuta Lewis Hamiltonin F1-uran jatkoaikeisiin.

Hamilton on kommentoinut kärkkäällä tavalla Mercedeksen uuden W13-auton ongelmia. Hamilton muun muassa myönsi, ettei uudella autolla ajaminen ”ole hauskaa”. Eniten harmaita hiuksia on noussut kuitenkin siitä, ettei Mercedes ole pystynyt kirimään Ferrarin ja Red Bullin etumatkaa kiinni.

Mercedeksen suurimmat ongelmat ovat liittyneet sen uuden auton ”pomppuisuuteen”.

– Laadullisesti tämä on heikoin auto, millä olen ajanut. Emmekä pääse eroon siitä, Hamilton murjaisi.

Myös Ferrari on kärsinyt pomppuisuudesta. Ero Mercedekseen on kuitenkin iso.

– Me kärsimme siitä pahemmin, koska meidän automme pomppii myös mutkissa. Ferrari pomppii pelkästään suorilla, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff linjasi.

Red Bull pääsi eroon pomppuisuudesta uuden päivityspaketin myötä. Wolffin mukaan pomppuisuus ei ole Mercedeksen ainut ongelma.

– Painoon liittyy omia juttuja. Ongelmia riittää, Wolff myönsi.

– Isoin juttu on se, että emme pysty taistelemaan mestaruuksista, koska aika käy vähiin. Emme ole pystyneet ratkomaan kaikkia haasteitamme.

Mercedeksen ongelmista on vedetty omia johtopäätöksiä. F1-varikolla on väläytelty, että ongelmat saattaisivat johtaa siihen, että 37-vuotias Lewis Hamilton voisi lopettaa uransa.

Wolff kuuli väitteistä ja jyrähti.

– Lewis on suhtautunut haasteisiin hyvin positiivisella tavalla.

– Lopettaminen tulee kyseeseen vain, jos ei enää tykkää siitä, mitä tekee. Lewis rakastaa tätä lajia, hän on mahtavassa iskussa ja hänellä on vielä useita ajovuosia jäljellä, Wolff näkee.

Wolff kuitenkin myöntää, että Mercedeksen nykytila näkyy Hamiltonin mielentilassa.

– Hän on pirteällä päällä, kun päivä käynnistyy ja kun ongelmia tulee vastaan, hän on alakuloinen. Meidän pitää vain pyrkiä ratkomaan näitä kynnyskysymyksiä, Wolff paalutti.

Lue myös:

    Uusimmat