Ajaako Daniel Ricciardo syksyllä myös formula ykkösten ulkopuolella? McLaren-päällikkö laittaa puita uuniin: "Olen muihin verrattuna hieman erilainen F1-pomo"

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
C Moren asiantuntijat ruotivat MTV Uutiset Livessä tuoreeltaan F1:n superpäivän vaikutuksia 14. toukokuuta.

McLaren-pomo Zak Brown on innostunut ajatuksesta, että tallin tuore kuljettajahankinta Daniel Ricciardo osallistuisi 1 000 kilometrin kestävyyskilpailuna tunnettuun Bathurst 1000 -tapahtumaan Australiassa, vaikka tiukka F1-kalenteri tekee ideasta haastavan toteuttaa.

Ricciardon lähdöstä Renault'n riveistä kauden 2020 jälkeen ja liittymisestä Lando Norrisin rinnalle McLarenille kerrottiin kaksi viikkoa sitten.  

Brown omistaa osuuden australialaisesta moottoriurheilutiimistä Walkinshaw Andretti Unitedista, jonka auto nähtiin viime vuonna osana maan arvostetuinta moottoriurheilutapahtumaa. Amerikkalainen haluaisi nähdä tallin molemmat kuljettajat osana kilpailua.

– Luulen, että molemmat kuljettajat rakastaisivat sitä. Ehkä ihmiset nyt tietävät, että olen muihin verrattuna hieman erilainen F1-pomo, sillä haluan nähdä kuljettajamme myös Daytonan ja Le Mansin kaltaisissa kilpailuissa, Brown sanoi australialaisen tv-ohjelman haastattelussa.

– Kyse on varmaan vain aikataulusta ja sen yhteensopivuudesta.

Bathurst 1000 on määrä järjestää lokakuun toisella viikolla. F1-kausi ei ole päässyt vielä käyntiin koronaviruspandemian vuoksi, mutta jos kuninkuusluokassa ajetaan tänä vuonna, sesonki on täydessä käynnissä lokakuussa. 

Brown itse omistaa vaikuttavan kilpa-autojen kokoelman, joista yksi, Holden Commodore, voitti Bathurstin kilpailun vuonna 2011. 

Vaikka kilpailuun osallistuminen ei Ricciardolta ja Norrisilta onnistuisikaan, Brown haluaa kuljettajiensa esittäytyvän maineikkaalla radalla edes lyhyesti.

– Haluaisin heidän ajavan kierroksen. Katsotaan. He saavat ainakin ajaa Holdenillani, Brown sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat