F1-mestari kommentoi Alonson tilannetta: "Muussa tapauksessa hän lähtee"

Siirtyminen ensi kaudeksi IndyCar-sarjaan saattaisi olla McLaren-kuljettaja Fernando Alonsolle oikea ratkaisu, puntaroi espanjalaiskuskin entinen tallitoveri Jenson Button.

Ylälaidan videolla Niki Juusela ja Toni Vilander vetävät F1-kauden tilanteen yhteen kymmenen osakilpailun jälkeen.

Kestävyysajon legendaarisen Le Mansin 24 tunnin kisan voittoa viime kuussa juhlinut Alonso metsästää autourheilun himoittua triplakruunua. Formula ykkösten Monacon GP:n ja WEC-sarjan Le Mansin voittojen myötä espanjalaiselta puuttuu tavoitteestaan enää Indianapolis 500 -kisan ykköstila.

McLaren vaihtoi täksi kaudeksi Hondalta Renault’n moottoreihin, mutta brittitallin suorituskyky on pysynyt odotuksista huolimatta keskinkertaisena. Button ei usko jatkosopimustaan puntaroivan Alonson kärsivällisyyden enää välttämättä riittävän.

– En osaa sanoa, mitä hän aikoo tehdä ensi vuonna, mutta heidän (McLarenin) täytyy tehdä suuri suunnanmuutos, jonka lisäksi myös Alonson täytyy vahvasti uskoa tallin menestykseen ensi vuonna. Muussa tapauksessa hän lähtee, Button puntaroi espanjalaiskuskin tilannetta Sky Sportsille.

– Tiedän hänen olevan turhautunut. Sen voi kuulla tiimiradiossa. Hänellä on kunnianhimoa voittaa Indy 500 ja saavuttaa triplakruunu. Minusta se kuulostaa hänelle hyvältä vaihtoehdolta ensi vuodeksi, Button lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat