Aivovamman saaneen teinin muisti "nollaantuu" parin tunnin välein – äiti kertoo lapselleen joka päivä saman suru-uutisen

2:23
Videolla näytetään, miten aikuista elvytetään.

Yhdysvaltalainen teinityttö sai iskun päähän kesäkuussa. Aivovamman saamisen jälkeen hän on kärsinyt harvinaislaatuisesta muistiongelmasta. Tytön muisti ”nollautuu” kahden tunnin välein, yhdysvaltalaismediat kertovat.

Riley Horner sai 11. kesäkuuta potkun päähänsä kesken tanssiesitykseen kuuluvan yleisösurffauksen. Vahingossa päähän osunut isku sai aikaan lukuisia kohtauksia ja vakavia muistiongelmia.

Rileyn muisti ”nollautuu” parin tunnin välein, luonnehtii Insider. Teinitytön elämä on kuin elokuvasta Päiväni murmelina, rinnastaa New York Post.

Riley herää joka päivä luullen, että on kesäkuun 11. päivä. Hän ei ole pystynyt luomaan uusia muistoja aivovamman saamisen jälkeen.

Lääkärit eivät löydä ongelmien syytä

Huolimatta lukuisista sairaalakäynneistä lääkärit eivät vieläkään tiedä, mikä aiheuttaa Rileyn käsittämättömät muistiongelmat. Magneetti- ja tietokonekerroskuvauksissa teinin aivot näyttävät normaaleilta. Aivoissa ei ole vuotoa eikä kasvainta.

Vaikka lääkäreiden mukaan Rileyn aivoissa ei ole ongelmia, teinitytön perheen arkikokemukset eivät vastaa tätä näkemystä.

Päiväkohtaiset muistiinpanot luettava kahden tunnin välein


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Riley kirjaa tarkasti ylös päivän tapahtumat ja laittaa kellon soimaan joka toinen tunti käydäkseen muistiinpanonsa läpi. Rileyn huoneen seinällä on kalenteri, joka muistuttaa häntä, mikä päivä todella on.

Rileyn äiti Sarah Horner kertoo, että hänen veljensä, Rileyn eno, kuoli äskettäin. Äidin täytyy kertoa suru-uutiset lapselleen päivittäin.

Perhe pelkää Rileyn tulevaisuuden puolesta. Heille on kerrottu, että kyseessä voi olla elämänmittainen ongelma. Sarah-äiti toivookin vielä löytävänsä ihmisen, joka tietää asiasta enemmän kuin lääkärit tähän mennessä.

Lähteet: InsiderNew York Post, Newsweek​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja