Aivokasvaimesta kärsivän huippuviulisti Jaakko Kuusiston sairaus on edennyt – joutuu luopumaan töistään, omaisilta koskettava päivitys

Aivokasvaimesta kärsivän huippuviulisti, säveltäjä ja kapellimestari Jaakko Kuusiston vointi on huonontunut. Kuusisto joutuu luopumaan töistään ja edustustehtävistään sairauden vuoksi.

Jaakko Kuusiston veli, viulisti Pekka Kuusisto kirjoittaa asiasta julkisessa Facebook -päivityksessä.

– Tämän kirjoittaminen saati ääneen lausuminen on tavattoman vaikeaa, ja kuten moni muu Jaakon sairauden osa, laskeutuu tajuntaan aivan pieninä palasina ja hitaasti.

Jaakko Kuusisto on tähän asti pystynyt toimimaan musiikin parissa kuten ennenkin. Hänen oireensa eivät päivityksen mukaan ole olleet niin voimakkaita kuin vastaavissa tapauksissa yleensä koetaan.

Nyt tilanne on kuitenkin käynyt huonompaan suuntaan.

– Viimeisten kahden viikon aikana on Jaakon voinnissa tapahtunut selkeä käänne: hänen lähimuistinsa on heikentynyt olemattomiin ja pitkäaikaiset muistot ovat sekoittuneet ihmeelliseksi kokemusten tilkkutäkiksi, joka nyt muodostaa Jaakon maailmankuvan.

– Jaakko ei ole kaiken aikaa sidottu todellisuuteen tavalla joka pakottaisi hänet ulos siitä maailmankuvasta, ymmärtämään mitä nyt tapahtuu.

Muisti voi tehdä tepposia ja Kuusiston tapauksessa sairaus on saattanut hänet kauniiden muistojen äärelle.

– Verraton mies elää monista kauneimmista ja tärkeimmistä muistoistaan rakentuvaa juhlavaa elämää, jossa asutaan hienossa kylpylässä, ollaan ystävien ja rakkaiden kanssa kamarimusiikkijuhlilla tai merellä, suurten orkesterituotantojen säihkeessä, käydään poliittista keskustelua, tilataan hienoja jälkiruokia ja makoisia juomia, jopa pämpätään hieman, Pekka Kuusisto kirjoittaa.

Kuusiston lääkärien suositusta noudattaen hänellä ei ole puhelinta tai internetiä käytössään.

– Terveiset, vaikkapa tähän alle kirjoitetut, menevät perille ja tuovat iloa, päivityksessä muistutetaan.

Koronarajoitusten vuoksi perhepiirin ulkopuoliset vierailut eivät ole mahdollisia.

– Jaakon tapa on ollut kiittää OYS:n henkilökuntaa kaikin puolin esimerkillisestä hoidosta, ja niin teemme nyt mekin. Halatkaa rakkaitanne!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja