Aivan älytön näky: Liikemies kaahasi 417 km/h yleisellä tiellä – liikenne oli vähäistä, mutta pienikin lipsahdus olisi voinut koitua kuolemaksi

Bugatti Chiron vs. taisteluhävittäjä – kumpi vie? 0:57
KATSO MYÖS: Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel ottaa kiihdytyskisassa mittaa toisesta supernopeasta ranskalaisvalmisteisesta kulkuneuvosta, Dassault Rafale Marine -hävittäjästä. Ranskan ilmavoimien kapteeni Etienne vastaan Bugattin Pierre-Henri Raphanel. Juttuun liittyvän videon löydät artikkelin perästä.

Jutun perästä löytyvällä videolla nähtävää temppua ei pidä lähteä kokeilemaan itse, vaikka tallista Bugatti Chiron löytyisikin.

Mikäli rahasta ei ole puutetta ja kiikarissa on mahdollisimman nopea katulaillinen superauto, ei Bugatti Chiron ole yhtään hullumpi vaihtoehto. Ranskan Molsheimissa käsityönä valmistettava Chiron yltää peräti 420 tuntikilometrin huippunopeuteen.

Tällaisia nopeuslukemia isketään tauluun tyypillisesti vain muulta liikenteeltä suljetuilla alueilla, mutta kuten tsekkiläinen liikemies Radim Passer näyttää, on 400 tuntikilometrin raja ylitettävissä myös yleisellä tiellä.

Alta löytyvällä videolla Passer on oman Chironinsa ohjaksissa saksalaisen moottoritien nopeusrajoituksista vapaalla osuudella. Passer kertoo, että paikaksi valikoitui noin 10 kilometriä pitkä suora, jossa näkyvyys on tavallista parempi, koska tie viettää suoran keskivaiheilla hieman alaspäin. 

Mittarin mukaan auton nopeus on parhaimmillaan 414 km/h, mutta GPS:n mukaan tulos oli 417 km/h. Myös videon kovavauhtisin ohitus tapahtuu näissä nopeuksissa. Mitä mahtoi keltaisen Porschen kuljettajan mielessä liikkua, kun Chiron sujahti ohi silmänräpäyksessä?

Video on kuvattu heinäkuussa 2021. Koe pyrittiin suorittamaan mahdollisimman vähäliikenteisenä ajankohtana, joka tässä tapauksessa oli varhainen sunnuntaiaamu.

Bugatteihin mieltynyt hurjapää on kuvannut aiemminkin kaahaustaan. Vuonna 2019 julkisuuteen nousi video, jossa Passer antaa Bugatti Veyronille monoa 402 tuntikilometrin edestä. Tuolloin hänestä tuli tiettävästi ensimmäinen henkilö, joka oli ajanut tuotantoautolla yleisellä tiellä yli 400 kilometrin tuntinopeutta.

Katso video alta.

Passerin videosta uutisoi aiemmin Tekniikan Maailma.

Lue myös:

    Uusimmat