Mainos

Äidin kaltoinkohtelemaksi epäilty lapsi osasi leikkiä vain sairaalaa – sijaisperheessä kehitys eteni valtavin harppauksin

0:30

Sepitetyiksi ja keksityiksi epäillyt oireet väistyivät, kun lapsi oli poissa äitinsä luota, selviää Keski-Suomen käräjäoikeudessa olevan tapauksen esitutkintamateriaalista.

Tapauksessa äidin epäillään hoidattaneen lastaan ja vieneen tätä sairaalaan olemattomien terveysongelmien vuoksi. Tämän johdosta tehdyt hoidot ja operaatiot sekä lääkkeet ovat aiheuttaneet lapselle esitutkinnan perusteella lapselle kipua ja särkyä.

Äitiä epäillään pahoinpitelystä lapsen terveyden vahingoittamisen perusteella.

– [Lapselle] oli diagnosoitu reuma, epilepsia, syömisongelma ja kosketusyliherkkyys. [Lapsi] oli toistuvasti likainen osastolle tullessa ja hänelle syömishäiriön vuoksi asetetun peg-napin hygienian laiminlyönti oli aiheuttanut kahdesti tulehduksen, poliisilaitoksen tutkintailmoituksessa kerrottiin.

Oireita ei havaittu sijoituksessa

Lähes puolen vuoden sijaisperheessä elettynä aikana ei sijaisperheessä ollut havaittu sen enempää reumakipuja, epilepsiakohtauksia, syömisongelmia tai kosketusyliherkkyyttä.

Myös tämän fyysinen kunto koheni ja paino kasvoi. Myöskään aiemmin päivähoidossa ei oireita näistä havaittu.

Myös 6-vuotiaan pojan kuulustelut viittasivat siihen, ettei väitettyjä sairauksia ollut. Esimerkiksi ruoka oli pojan mukaan hänelle mieleen.

Poliisi: No kerropas sitten vähän sun ruokailusta, mikä on sun herkkuruokaa?

Lapsi: Spagetti.

P: Joo-o.

L: Ja se kastike.

P: Joo.

L: Ja nakkikeitto, nakkipasta.

P: Niin.

L: Ja sitten on, sitten on, vähän niinkun kaikki on herkkua.

P: Kaikki on herkkua. Joo. Ooks sä reipas syömään.

L: (nyökkää).

Kipujen osalta lapsi aluksi kiisti kivut, mutta lopulta kertoi kärsineensä niistä joskus. Kivut koskivat hänen mukaansa nilkkoja, korvia ja välillä polvia.

Myöhemmin lapsi näytti poliisille, miten saattaa hyppia kotona. Tämä myös kertoi, että kosketus ja peseytyminen on hänestä mukavaa, kun äiti oli taas kertonut näiden sattuvan.

Poika oli saanut terapiaa leikkimisen elvyttämiseksi. Lapsi oli leikkinyt pelkästään sairaalaan sijoittuvaa leikkiä.

Oikeus antaa ratkaisunsa asiasta ensi kuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.