Opetus rahan arvosta: Äiti vaatii 5-vuotiasta maksamaan ”vuokraa” asumisestaan

Eräs äiti on laittanut tyttärensä maksamaan vuokraa asumisesta, ruoasta ja sähköstä opettaakseen hänelle rahan arvon. 

Nerokkaan kasvatuskikan keksinyt äiti Essence Evans jakoi vinkkinsä suosituksi nousseessa Facebook-päivityksessä. Äiti kertoo antavansa viisivuotiaalle tyttärelleen seitsemän dollaria viikkorahaa, mutta toisin kuin monet muut lapset, tyttö ei saa pitää tätä summaa kokonaan itsellään.

– Selitin hänelle, että oikeassa maailmassa ihmiset käyttävät suuren osan palkastaan laskuihin, ja pienen osan heihin itseensä. Joten pistän hänet antamaan minulle viisi dollaria takaisin, äiti kertoo.

Viisi dollaria seitsemästä menee äidin kertoman mukaan niin sanottuihin asumiskuluihin, kuten sähköön ja ruokaan, ja loput jäljelle jäävät kaksi dollaria tyttö saa käyttää mielensä mukaan. Tällä konstilla äiti valmistelee tyttöään aikuisuuteen, jossa omien laskujen maksaminen ja erilaisten asioiden kalleus voi tulla yllätyksenä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

Kaikille niille, jotka mahdollisesti syyttäisivät äitiä kohtuuttomuudesta, Evansilla on paljastus. 

– Se, mitä hän ei tiedä, on, että nämä viisi dollaria menevät oikeasti hänen säästötililleen, jonka aion antaa hänelle, kun hän täyttää 18. Joten, jos hän päättää muuttaa pois kotoa, hänellä tulee olemaan 3 380 dollaria alkupääomaa, Evans lisää ja kannustaa vanhempia jakamaan tätä opettavaista vinkkiään. 

Evans on kerännyt päivitykselleen yli 300 000 jakoa ja 161 000 tykkäystä.

Lähde: ScaryMommy 

***

15:05

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.