Mainos

Äiti osti tyttärelleen poikien alushousut – tyrmää pikkutyttöjen alusvaatteet: "Ne ovat niin masentavan ohuet"

Poikien alusvaatteen ostaminen opetti Emily Gonzalezille jotakin vaatteiden suunnittelusta ja laadusta.

Äitiyssivustolle kirjoittava Emily Gonzalez pettyi vaatekaupassa. Gonzalez kutsuu lasten alusvaatteita "kusetukseksi".

Raivoon johtanut tilanne syntyi, kun Gonzalezin "söpöä pikkupoikaa" kehuttiin kaupassa. Lapsi on tyttö, muttei käytä pinkkejä vaatteita, ja siksi lapsi kohtaa usein yhteiskunnan taholta oletuksia ja määrittelyjä.

Nyt kun tytär on opetettu käymään potalla, Gonzalez päätti ostaa tytölle uusia alusvaatteita. Kaupassa hän tuli siihen tulokseen, että lasten alusvaatteet ovat huijausta.

Gonzalezin tytär halusi Mikki Hiiren kuvalla koristetut alushousut, mutta niitä oli vain pojille. Pöksyt ostettiin. Gonzalez oli ärtynyt.

– Tyttäreni ei oikeastaan edes tunne naispuolisia Disney-hahmoja. En oikeastaan ole prinsessoja vastaan, mutta… Nättejä tyttöjä pitkine hiuksineen alusvaatteissamme? Onko pakko, hän pohtii.

Poikien alusvaatteen ostaminen opetti Gonzalezille jotakin myös vaatteiden suunnittelusta ja laadusta.

– Itsestään selvin ero on leikkauksessa. Poikien alushousut ovat runsaita ja peittävät kaiken. Jostain syystä tyttöjen housut ovat high cut -tyyliä, jota kaikki naiset ovat oppineet vihaamaan. Ollaanpa rehellisiä, ne nousevat pyllyvakoon, eivätkö? En näe syytä, miksi kaksivuotiaiden alusvaatteiden leikkauksen tulisi vaihdella sukupuolen mukaan, paitsi siitä syystä, että yhteiskunta odottaa heidän jo olevan pieniä miehiä tai naisia sen sijaan, että he olisivat melko sukupuolettomia lapsia, joita he ovatkin.

"Tarinan opetus? Tyttöjen tavara on huonompiarvoista"

Poikien alusasu oli paksua, pehmeää puuvillaa, lahkeensuut oli reunustettu puuvillalla ja vyötärönauha oli elastinen. Tyttöjen housut olivat aivan erilaiset.

– Ne ovat niin masentavan ohuet, kuin nenäliinakangasta. Ainoa pahempi asia kuin ohut, masentava alusvaate pyllyssäsi on kutiava, pitsimäinen kangas pyllyssäsi, Gonzalez kuvaa.

– Tarinan opetus? Tyttöjen tavarat ovat huonompiarvoista, ja tyttönä oleminen on epämukavaa. Elämän opetus on opittu. Ole hyvä, kaksivuotias.

Gonzalez toteaa lopuksi, että jotkut syyttävät häntä varmasti ylireagoinnista ja sanovat ”ne ovat vain alusvaatteita”.

– Se juuri on pointtini – ne ovat vain alusvaatteita. Tällaista pa*kaa (vitsi) me koemme "vain alusvaatteiden" kanssa.

***

1:16

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.