Äiti muutti lääkärikäynnin jälkeen yhden asian pienen poikansa arjessa – seuraukset näkyivät jo viikossa

Lapset käyttävät älylaitteita jopa vanhempiaan paremmin 6:00

Television katselun rajoittamisella oli uskomattomia vaikutuksia pieneen lapseen.

Lapset käyttävät älylaitteita jopa vanhempiaan paremmin – katso yllä oleva video.

Kun Rachael Burow’n Isaiah-poika oli vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen, lääkärikäynnillä paljastui jotain huolestuttavaa.

– Lääkäri oli huolissaan siitä, ettei hän sanonut mitään merkityksellisiä sanoja siinä vaiheessa (vuoden ja kolmen kuukauden iässä vauvojen odotetaan sanovan kolme sanaa ja tietävän, mitä sanovat). Hän oli myös huolissaan siitä, ettei poika kävellyt vielä, äiti kertoo Love What Matters -sivustolla.

Äiti lähti lääkärin luota kyynelissä.

– Aloin pohtia, mitkä asiat saattaisivat olla viivästysten syynä. Annoinko Isaiahin katsoa liikaa televisiota? Johtuiko se siitä, etten imettänyt kuin kaksi kuukautta? Johtuiko se siitä, että kärsin synnytyksen jälkeisestä masennuksesta Isaiahin ensimmäisen elinvuoden?

Vaikutukset näkyivät viikossa

Ensimmäinen asia, jota Rachael kertomansa mukaan päätti kokeilla, oli televisioajan vähentäminen. Hän kertoo, että Isaiahin kriittisessä kehitysvaiheessa äiti odotti jo toista lastaan ja oli usein pahoinvoiva. Niinpä hän istutti pojan usein television eteen.

– Isaiah oppi jättämään meidät huomiotta ja kiinnittämään enemmän huomiota televisioon kuin ympäristöönsä, äiti ymmärtää nyt.

Lääkärikäynnin jälkeen äiti pudotti television katseluun käytetyn ajan puoleen tuntiin päivässä.

– Viikossa Isaiah otti paremmin katsekontaktia, muuttui sosiaalisemmaksi ja oli enemmän vuorovaikutuksessa kanssamme sekä leikki leluillaan.

"En koskaan tajunnut..."

Seuraavaksi äiti vähensi omaa ruutuaikaansa.

– En koskaan tajunnut, kuinka paljon ajastani meni puhelimen ruudulla, Rachael sanoo.

Hän huomauttaa, että puhelinta tuijottaessaan hän on tietämätön ympärillä tapahtuvista asioista.

– Tämä viestii pojalleni, että puhelimeni on tärkeämpi kuin se, mitä ympärillä tapahtuu, ja asettaa kamalan esimerkin, kun hän oppii, kuinka olla vuorovaikutuksessa maailman kanssa.

– Miten hän voisi tietää, millainen on hyvä katsekontakti? Miten hänen pitäisi tietää, kuinka keskustella? Miten hänen pitäisi osata olla vuorovaikutuksessa, kun hänellä ei ole mitään, mistä oppia?

"Hän sai huomiota, jota hänen olisi alunperinkin pitänyt saada"

Vähennettyään puhelimellaan viettämäänsä aikaa äiti alkoi todella nähdä Isaiahin muuttuvan. Sen lisäksi, että poika oppi olemaan eri tavalla vuorovaikutuksessa perheensä kanssa, äiti huomasi toisenlaisenkin muutoksen.

– Hänestä tuli rakastavampi ja vähemmän turhautuneempi. Miksi? Koska hän sai huomiota, jota hänen olisi alunperinkin pitänyt saada, eikä törmännyt tyhjään seinään, joka olin minä puhelimellani.

Ruutuajan vähentämisen lisäksi Isaiah alkoi käydä puheterapiassa, leikkiä enemmän ikäistensä lasten kanssa, käydä enemmän ulkona ja lisäksi hän sai kokeiltavakseen erilaisia leluja ja aktiviteetteja.

Nyt vuoden ja 8 kuukauden iässä poika osaa 10 sanaa, ja on innokas oppimaan ja toistelemaan asioita.

Aiemmin ruotsalainen Anna Larsson on kertonut saaneensa tyttärensä raivokohtaukset loppumaan poistamalla sokerin tämän ruokavaliosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja