Tytär sai jatkuvia raivareita – äiti ratkaisi tilanteen poistamalla yhden asian hänen elämästään

Onko lapsesi usein vihainen tai kiukkuinen? Jos vastasit kyllä, eräällä ruotsalaisäidillä on tähän ongelmaan helppo ratkaisu.

Vaikka monet vanhemmat tietävät sokerilla olevan vaikutusta moniin elämän osa-alueisiin aina energiatasoista, unirytmiin ja oppimiseen, harva kuitenkaan ymmärtää, kuinka paljon sokeria lapset tulevat kuin huomaamatta syöneeksi päivän aikana. Tämä on asia, johon ruotsalainen Anna Larsson haluaa puuttua.

Vaikka Larsson ei ole ammatiltaan lääkäri tai muukaan terveydenalan ammattilainen, hänellä on omakohtaista kokemusta siitä, kuinka suurta osaa sokeri voi näytellä lapsen käytöksessä.

Lapsen käytös koki täyskäännöksen kahdessa päivässä

Eräänä päivänä, kun Larssonin nelivuotias tytär sai taas raivokohtauksen jäätyään ilman herkkuja, äiti päätti, että asioihin olisi tultava muutos. 38-vuotias äiti poisti lisätyn sokerin kokonaan pois tyttärensä ruokavaliosta, ja tulokset ovat hämmästyttäviä. Äidin mukaan ero entiseen on kuin yö ja päivä; tyttö on nykyisin paljon tasapainoisempi ja hänen keskittymiskykynsä on parantunut huomattavasti.

– Hän rauhoittuu todella nopeasti, ja nukahtaminen käy iltaisin todella nopeasti. Eikä hän halua enää katsoa televisiota koko aikaa, vaan hän haluaa tehdä muita asioita, äiti kertoo laajalle levinneessä Facebook-postauksessaan.


Jos päivitys ei näy, voit lukea sen täältä

Ennen ainoastaan herkkuja syömään suostunut tyttö oppi äidin mukaan kahdessa päivässä syömään ruokia, joista hän oli ennen kieltäytynyt. Kun jäätelöt, maustetut jogurtit, keksit ja muut sokeriset tuotteet olivat pannassa, perunakin alkoi maistua tytölle hyvällä ruokahalulla.

– Siihen meni kaksi päivää! Kaksi päivää! Nyt hän ei ole enää vihainen, hän nukkuu yönsä, nukahtaa helposti, eikä pyydä enää herkkuja. Hän pyytää vihanneksia sen sijaan! äiti iloitsee.

Larsson toivookin vanhempien ymmärtävän, millaisia seurauksia sokerisilla herkuilla voi lapsille olla. Hänen mukaansa vanhempien pitäisikin luopua tavasta, jossa lapsi hiljennetään karkeilla tai mehulla.  

– Lapset ovat parasta, mitä meillä on, ja he ansaitsevat hyvää ruokaa, äiti muistuttaa.

Osa Larssonin päivitykseen kommentoineista on sitä mieltä, että näin nopea ruokavalion muutos saattaa tuoda mukanaan omat ongelmansa. Larssonin mukaan tämä oli kuitenkin tapa, joka ei välttämättä toimi kaikille, mutta joka toimi hyvin heidän perheessään.

Lähde: BBC

***

6:29

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja