Mainos

Äiti luuli tavalliseksi flunssaksi – 5-vuotias tytär kuoli kahden päivän päästä sairastumisesta

Lapsensa menettänyt äiti kehottaa kaikkia vanhempia rokottamaan lapsensa influenssan varalta. Pieni vaiva voi pelastaa lapsen hengen.

Rebecca Hendricksin tytär oli vasta viisivuotias, kun hän menehtyi influenssan aiheuttamiin komplikaatioihin vuonna 2014. Tytön äiti on nyt käynnistänyt kampanjan, jonka tarkoituksena on tiedottaa perheitä tästä piilevästä vaarasta, joka voi pahimmassa tapauksessa maksaa lapsen hengen.

Sen piti olla vain tavallinen flunssa 

Joulukuussa 2014 5-vuotias Scarlett Anne Taylor lähetettiin koulusta kotiin flunssan oireiden vuoksi. Sairastuminen oli odotettavissa, sillä moni muukin tytön luokalta oli sairastunut luokassa kiertävään talviflunssaan. Mutta tämä tapaus oli erilainen.

Kun tyttö alkoi kahden päivän päästä kärsiä hengitysvaikeuksista, hänet kiidätettiin ensiapuun Washingtonissa sijaitsevaan sairaalaan. Lääkärit tekivät kaikkensa yrittäessään auttaa, mutta vain neljän tunnin kuluttua sairaalaan tulon jälkeen tyttö menehtyi influenssan aiheuttamiin komplikaatioihin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äiti ei voinut uskoa asiaa todeksi, sillä tyttö ei ollut vaikuttanut poikkeuksellisen sairaalta. Myöhemmin hän sai kuulla, että rokottaminen olisi voinut pelastaa tytön hengen. 

Suurin syy rokottomuuteen johtuu tietämättömyydestä

Hendricks myöntää, että hänellä ei ollut aavistustakaan siitä, kuinka tärkeä asia rokottaminen olisi ollut. Se olisi saattanut pelastaa hänen tyttärensä hengen. 

– En ollut koskaan kuullut kenenkään kuolleen influenssaan, äiti kertoo.

– Kannan mukanani paljon syyllisyyttä. Menin vain enemmistön mukana, koska Scarlett oli aina terve, energinen ja niin täynnä elämää.

Hendricksin mukaan suurin syy rokotteiden ottamattomuuteen johtuu tietämättömyydestä. Aivan kuten heidänkin tapauksessaan. 

Juuri tästä syystä johtuen äiti perustikin Fight the Flu Foundation -kampanjan, jonka kautta hän jakaa aktiivisesti tietoa rokottamisen tärkeydestä. Hän ei halua, että yksikään vanhempi joutuu kokemaan saman kohtalon kuin hän.

***

3:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.