Äiti luki poikansa päiväkirjasta järkyttävän suunnitelman – ilmiantoi sen jälkeen teinin poliisille: ”Joskus totuus sattuu"

Miksi ihminen menee psykoosiin? 4:29
Miksi ihminen menee psykoosiin? Katso vastaus videolta.

Poliisit pidättivät 17-vuotiaan yhdysvaltalaispojan, jonka he uskovat hautoneen suunnitelmaa kouluammuskelusta. Teinin antoi ilmi hänen oma äitinsä.

Yhdysvaltalaisäiti kertoo CBS News -uutiskanavalle tajunneensa poikansa suunnitelleen joukkomurhaa teinin päiväkirjaa luettuaan. Vain etunimellään Nicole esiintyvä nainen kertoo, ettei hänellä ollut tilanteessa muuta vaihtoehtoa kuin ilmiantaa lapsensa poliisille.

Nyt Nicolen 17-vuotias poika on kaltereiden takana nuorisovankilassa. Poliisi kiittelee Nicolen rohkeaa toimintaa. Äiti selvästi rakastaa poikaansa, eikä oman lapsen ilmiantaminen ollut hänelle helppoa.

Tarkoituksena hyökätä kouluun verilöylyn vuosipäivänä

Päiväkirjassaan Nicolen poika kirjoitti yksityiskohtaisesti, miten hyökkäisi College Place High School -kouluun 20. huhtikuuta vuonna 2020.

Tuolloin on Columbinen verilöylyn vuosipäivä. Huhtikuun 20. päivä vuonna 1999 kaksi lukiolaispoikaa tappoi Columbine High Schoolissa Coloradossa 13 ihmistä ja haavoitti 21 muuta. Joukkomurhan päätteeksi teinit tappoivat itsensä.

Nicolen pojan suunnitelmissa oli näiden joukkosurmaajien tavoin hyökätä kouluun tuliasein ja pommein sekä ”teloittaa selviytyjät”. Nicole kertoo poikansa kärsivän masennuksesta. Silti kun äiti luki lapsensa suunnitelmaa joukkomurhan toteuttamiseksi, hän tunsi tehneensä jotain väärin.

Pojan selitykset eivät uponneet kehenkään


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Poika selitti äidilleen, että päiväkirjamerkinnät olivat vain luovan kirjoittamisen harjoitus ja koko juttu oli ”vain tarina”. Selitystä eivät uskoneet sen enempää pojan äiti kuin poliisitkaan.

Nicole on huolissaan poikansa mielenterveydestä. Äiti uskoo, että tällä hetkellä hänen poikansa on parempi olla vankilassa kuin koulussa.

–  Joskus totuus sattuu, Nicole sanoo uutiskanavalle.

Lue myös:

    Uusimmat