Mainos

Äiti lahjoitti sisäelimensä pelastaakseen 4-vuotiaan poikansa hengen: ”Olen valmis tekemään sen uudelleen”

Äiti lahjoitti maksansa pelastaakseen neljävuotiaan poikansa hengen. Seuraavaksi on munuaisen vuoro. 

Kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti Sarah Lamont on tehnyt lastensa eteen enemmän kuin yhdeltäkään vanhemmalta voisi odottaa. Sen lisäksi, että hän on kasvattanut lapsensa parhaalla mahdollisella tavalla, hän on lahjoittanut sairaalle pojalleen osan maksastaan. Myöhemmin tänä vuonna edessä on munuaissiirto. 

Vaikka operaatiot ovat olleet raskaita koko perheelle, Lamont kertoo, ettei ole katunut päätöstä hetkeäkään.

Operaatio kesti kahdeksan tuntia

Äidin neljävuotias Joe-poika sairastaa polykystista munuaistautia, mikä aiheuttaa sisäelinten laajentumista ja tuhoutumista. Syntymästään asti poikaa on hoidettu onnistuneesti dialyysihoidoilla, mutta viime vuonna perhe sai erittäin huonoja uutisia. Munuaisten lisäksi pojan maksan todettiin vaurioituneen ja asettaneen pojan hengenvaaraan. 

Äiti ei epäröinyt hetkeäkään kuulleessaan tilanteesta. Hän päätti lahjoittaa maksansa pelastaakseen poikansa hengen riskeistä huolimatta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kun vaivuin nukutukseen, en voinut olla ajattelematta sitä, että voisin pelastaan Joen hengen, mutta mahdollisesti tehdä heistä kaikista orpoja, jos kuolisin leikkauksessa, yksinhuoltaja kertoo.

Operaatio kesti kahdeksan pitkää tuntia, mutta nyt 11 päivää myöhemmin näyttää siltä, että Joen elimistö on ottanut siirron hyvin vastaan. Pojalle siirrettiin äidin maksasta noin kolmannes, 310 grammaa.

Tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen vaihe, sillä myöhemmin tänä vuonna äiti aikoo lahjoittaa myös munuaisensa sitä kipeäsi kaipaavalle pojalleen. Lamont kertoo haluavansa vain ja ainoastaan lastensa parasta.

– Olen ollut siellä ja tehnyt sen jo kerran, ja nyt olen valmis tekemään sen uudelleen, äiti kertoo.

Lähteet: MetroDailyRecord  

***

0:33


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.