Tyttärelle annettiin vain kuukausia elinaikaa – äidiltä uskomaton uhraus: "Perheeni pärjää ilman minua"

Syöpä yleistyy tulevaisuudessa –  jopa joka kolmas saattaa sairastua 2:42
Tulevaisuudessa jopa joka kolmas suomalainen saattaa sairastua syöpään, kertoo osaston ylilääkäri Petteri Hervonen HUS Syöpäkeskuksesta.

Äiti riskeeraa oman terveytensä pitääkseen vakavasti syöpäsairaan tyttärensä hengissä. Naisen upeasta eleestä kertoo muun muassa Mirror.

Jenna Cameron, 30, on sairastanut syöpää lähes koko elämänsä ajan. Hän sai ensimmäisen syöpädiagnoosinsa vain 10-vuotiaana.

Nyt Jennan maksasyöpä on terminaalivaiheessa, mikä tarkoittaa sitä, ettei mitään ole enää tehtävissä syövän taltuttamiseksi.

"Tämä on tilaisuuteni pelastaa tyttäreni henki"

Jennan äiti Susan Evans, 51, ei kuitenkaan halua luovuttaa vielä – siitäkään huolimatta, että hänen tyttärelleen on periaatteessa annettu kuolemantuomio.

Susan haluaa antaa tyttärelleen uuden mahdollisuuden elämään luovuttamalla osan maksastaan tyttärelleen.

– Tämä on tilaisuuteni pelastaa tyttäreni henki. Olen jo elänyt elämäni, mutta hän on vain 30-vuotias. Hän ansaitsee nähdä tyttäriensä kasvavan ja tulla isoäidiksi joskus tulevaisuudessa, Susan perustelee jaloa päätöstään.

– Tarvittaessa perheeni pärjää ilman minua, mutta Jennan lapset tarvitsevat häntä.

Terminaalivaiheessa olevat syöpäpotilaat siirretään useissa tapauksissa saattohoitoon, jonka aikana heidän kipujaan lievennetään vahvoilla lääkkeillä.

Lue myös: Tällaista on elämä saattokodissa: ALS-potilas Sirkka-Maija odottaa hitaasti saapuvaa kuolemaa – "Tämä on parasta, mitä meille voi vielä järjestää"

Äiti riskeeraa oman henkensä

Daily Recordsin mukaan Susan on alustavien testitulosten perusteella mahdollisesti sopiva luovuttaja tyttärelleen. Tämä tarkoittaisi sitä, että Jennan maksa poistetaan, ja se korvataan enintään hänen äitinsä puolikkaalla maksalla.

Mikäli kaikki menee suunnitellusti, molemmat naiset pystyvät elinluovutuksen jälkeen normaaliin elämään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Leikkauksessa on kuitenkin komplikaatioriskinsä. Näin ollen Susan riskeeraa oman terveytensä – tai jopa henkensä – tyttärensä puolesta. Ja siihen Susan kertoo olevansa valmis.

Kuolemantuomio annettu aiemminkin

Jenna on saanut kuolemantuomion aiemminkin. Kun hän sai kuulla harvinaisesta maksasyövästä vain 10-vuotiaana, hänelle annettiin elinaikaa neljä vaivaista viikkoa. Tuolloin hänen henkensä pelastui leikkauksella, jossa suurin osa tytön maksasta poistettiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä​​​​​​​

– Olen joutunut kohtaamaan Jennan menettämisen ennenkin. En halua samaan tilanteeseen enää, elämänsä ensimmäiseen leikkaukseen valmistautuva äiti sanoo.

Ennen leikkausta Susanille tehdään lukuisia verikokeita, psykologista arviointia sekä muita tarvittavia toimenpiteitä.

Toivo elää edelleen

Elinluovutuksen uskotaan olevan tehokkain apu toivottomassa tilanteessa, minkä vuoksi sekä äiti että tytär ovat toiveikkaita elinsiirron suhteen.

– Äitini on ällistyttävä. Hän on aina ollut minua ja Hannah-siskoani varten. Vaikka siskoni on huolissaan, olemme kaikki positiivisia. Meidän mielestämme asioiden kuuluukin mennä näin, Jenna sanoo kehuen äitiään. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähteet: Mirror, Daily Record, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat