Äiti kertoo, miksi pitää koko kesän vapaata lastensa vuoksi: "Sijoitus muistoihin työn sijaan on asia, jota en tule katumaan"

1:09

Uraa ja perhe-elämää yhdistelevä äiti kertoo uskovansa, että päätös viettää kesä perheen kanssa on arvoaan ajan kanssa kasvattava sijoitus.

Katso yllä olevalta videolta vinkit, joilla lapsi opetetaan uimaan!

Osa-aikaista etätyötä kotoa käsin tekevä yhdysvaltalainen Jillian Benfield kertoo Good Morning America -sivustolla julkaistussa kirjoituksessa aprikoineensa tulevaa kesää jo vuoden alusta.

Jillian sanoo arkiaskareita ja töitä yhdistelevän elämänsä olevan kiireistä, mutta palkitsevaa. Kesäisin arki saa lisää kierroksia, kun lapset eivät vietä osaa päivästään koulussa.

– Kuukausia pelkäsin kalenterikuukauden muuttuvan toukokuusta kesäkuuksi. Mietin, miten saan kaiken tehtyä? Sitten tajusin vastauksen: en saakaan, Jillian kirjoittaa.

Työt ajavat helposti lasten ohi

Nyt Jillian kuitenkin haluaa asioiden muuttuvan

– Tänä kesänä asiat tulevat pyörimään lasten ympärillä, hän sanoo.

Jillian aikoo muuttaa lauseensa sanoista teoiksi vähentämällä töiden tekemistä ja blogin kirjoittamista merkittävästi.

– Kyse ei ole pelkästään työtunneista. Kyse on psyykestä, nainen kirjoittaa.

Jillian sanoo, että vaikka osa-aikaisen työn tekeminen kotoa käsin on miellyttävää, hän huomaa välillä toivovansa lastensa vain poistuvan ulos ovesta.

– Työt menevät helposti etusijalle, Jillian toteaa.

Muistojen luominen uramenestystä tärkeämpää 

Idea töistä vapaasta kesästä syttyi, kun Jillian muisteli omaa lapsuuttaan.

Muistojen tulva oli täynnä kesäisiä tunnelmia uimareissuista, pyöräretkistä ja kioskijäätelöistä. Jillian halusi kokea nuo hetket omien jälkeläistensä kanssa.

– Haluan luoda näitä muistoja lasteni kanssa ennen kuin he alkavat luoda niitä itse, hän kirjoittaa.

Päätös palkitsee tekijänsä 

Jillian kirjoittaa tietävänsä, että hän on etuoikeutetussa asemassa voidessaan päättää vähentävänsä työtuntejaan kesäisin.

– Tiedän, ettei kaikilla ole mahdollisuutta tähän valintaan. Tiedän myös, että tämä ei ole asia, jonka kaikki valitsisivat.

Jillian uskoo silti, että ratkaisu on hänelle oikea.

– Kaksi ja puoli kuukautta kevyempää tahtia voi viedä minua kauemmaksi tavoitteistani, mutta uskon, että suuremmassa mittakaavassa sijoitus muistoihin työn sijaan on asia, jota en tule katumaan.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja