Mainos

Äiti julkaisi rehellisen päivityksen tuskallisesta tilanteesta: "Näissä kuvissa yritän selvitä"

Silottelemattoman päivityksen imettämisen tuskasta julkaissut äiti haluaa muistuttaa, että äitiys on paljon muutakin kuin vain aurinkoisia onnen hetkiä. 

Kuvat, joita näemme imetyksestä, ovat usein täynnä rakkautta, luonnollisuutta ja mukavuutta. Nämä tyytyväisyyttä huokuvat kuvat voivat kuitenkin olla kaukana todellisuudesta. Tämän tietää varsin hyvin eräs äiti, joka julkaisi oman tarinansa äitiyden realiteeteista avoimesti kertovalla The Leaky Boob -sivustolla.

Instagramiin jaetuissa kuvissa lapsi makaa sängyllä äidin ollessa nelinkontin hänen päällään.

– Nämä kuvat eivät ole pyhiä, erityisiä imetyshetkiä. Ne eivät juhlista vatsaani tai edes lapseni ruokkimista. Näissä kuvissa yritän selvitä, äiti aloittaa.

Se ei ole kaunista, se on todellista

Rintatulehduksesta kärsivä äiti kertoo olleensa kuvissa kuumeessa ja tuskissaan. Hän luuli kuolevansa.

– Rintani olivat muuttuneet tulipunaisiksi, viiruja meni pitkin rintaani, kehoni oli kipeä, kipu säteili kaikkialle ja minulla oli kotonani pieniä lapsia, joista minun täytyi huolehtia. En tuntenut olevani lainkaan dramaattinen kertoessani miehelleni, että minun täytyi päästä sairaalaan. Tai että halusin vähintään, että rintani leikataan irti.

Äiti kertoo kuopuksen olevan hänen viides lapsensa, ja tämä on samalla toinen kerta, kun hänellä on rintatulehdus.

Näet toisen kuvan klikkaamalla nuolta kuvan päällä. Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä. 

Tulehduksen olivat äidin epäilyksen mukaan aiheuttaneet vääränkokoiset liivit, jotka olivat painaneet maitorauhasia ja johtaneet tilanteeseen, jossa hän nyt oli. Syöttämässään lasta asennossa, jossa hänen rintansa tyhjentyivät parhaiten.

– Se ei ole kaunista, se ei ole inspiroiva imetyshetki vangittuna kameraan, mutta se on todellinen ja se pelasti minut. Minä onnistuin ja päädyin siihen, ettei minun tarvinnut tällä kertaa mennä sairaalaan, äiti kertoo.

Äiti haluaakin muistuttaa, että vanhemmuus ei ole vain aurinkoisia jumalaisia hetkiä tai vaaleasävyisiä valokuvia perheestä. Näissä hetkissä on myös ärsytystä ja kipua, epäimartelevia asentoja samalla, kun Netflix pyörii taustalla ja lapset ahmivat viimeisetkin ruoan rippeet kaapeista. Kaikesta huolimatta me selviämme.

Imetyskoordinaattori kertoo, miksi imettäminen pysyy puheenaiheena vuodesta toiseen. 

0:55

Lähde: TheLeakyBoob

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.