Äiti järkyttyi pikkupoikansa murhaan perustuvasta elokuvasta – kieltäytyi ohjaajan tarjoamista rahoista: "Hän yrittää vain saada uransa nousukiitoon toisten surun varjolla"

Kymmenvuotiaat pojat tappoivat James-taaperon julmasti 25 vuotta sitten 1:29
Viime vuonna tuli täyteen 25 vuotta James Bulgerin murhasta. Vieläkö muistat nämä tapahtumat?

2-vuotias James Bulger kidnapattiin 90-luvulla Britanniassa. Kaksi 10-vuotiasta poikaa kiduttivat häntä julmasti ja lopulta jättivät kuolemaan.

James Bulgerin äiti Denise Fergus on ilmaissut suuttumuksensa uutta, poikansa tarinaan perustuvaa lyhytelokuvaa kohtaan. Fergus kieltäytyi ohjaajan tarjoamista elokuvan tuotoista, jotka olisivat kohdistuneet hänen hyväntekeväisyysjärjestölleen. Jamesin perheelle ei kerrottu elokuvasta ennen sen kuvauksia.

– En halua rahoja, me keräämme rahat hyväntekeväisyyteen itse, Fergus sanoo.

Uuden elokuvan keskiössä ovat pojan murhaajat Jon Venables ja Robert Thompson. Elokuvassa lapsinäyttelijät esittävät uudestaan murhaan johtaneita kammottavia hetkiä. Tarkoitus on ohjaajan mukaan näyttää murhaan syyllistyneiden inhimillinen puoli.

Vaatii elokuvan boikottia

Fergus on vaatinut elokuvan boikottia, jotta se poistettaisiin Oscar-ehdokkuuksien listalta. Hän on myös kieltäytynyt tapaamasta elokuvan ohjaajaa ja vastaanottamasta tämän anteeksipyyntöä.

– Mielestäni hän yrittää vain saada uransa nousukiitoon toisten surun varjolla, mikä on aivan uskomatonta ja sietämätöntä, Fergus sanoo.

Fergus ei ole katsonut elokuvaa, koska ei halua muistella tapahtunutta. Hänen aviomiehensä kuvailee elokuvaa järkyttäväksi, eikä halua vaimonsa näkevän sitä. Tapauksesta uutisoi Britannian Mirror-lehti.

Lue myös:

    Uusimmat