2-vuotiaan James Bulgerin murhasta kertova elokuva valittiin Oscar-ehdokkaaksi – elokuvan yllättämä äiti kauhuissaan: "Olen niin vihainen, toivon vain, ettei elokuva voita"

Kymmenvuotiaat pojat tappoivat James-taaperon julmasti 25 vuotta sitten 1:29
Viime vuonna tuli täyteen 25 vuotta James Bulgerin murhasta.

Kaksivuotiaan pojan James Bulgerin murhasta kertova lyhytelokuva Detainment on valittu Oscar-ehdokkaaksi. Pojan äiti Denise Fergus on järkyttynyt valinnasta, kertoo Sky News.

Elokuva sai ehdokkuuden, vaikka 90 000 ihmistä allekirjoitti vetoomuksen, joka vaati elokuvan poistamista Oscar-ehdokkuuksien listalta.

Vetoomuksen allekirjoittaneet ihmiset sanoivat elokuvan olevan loukkaus Jamesin muistoa ja hänen perhettään kohtaan.

Murha järkytti koko Britanniaa

Murha tapahtui Liverpoolissa vuonna 1993.

Kymmenenvuotiaat pojat Jon Venables ja Robert Thompson kidnappasivat, kiduttivat ja lopulta murhasivat James Bulgerin. Elokuvan ohjaaja Vincent Lambe myöntää, ettei pojan äidille ikinä kerrottu tekeillä olevasta elokuvasta.

Pojan ruumis löytyi junaraiteilta kaksi päivää murhan jälkeen. Elokuva perustuu poliisiraportteihin ja haastatteluihin.

– En voi sanoin kuvailla, kuinka minua ällöttää ja surettaa että tämä niin kutsuttu elokuva on valittu Oscar-ehdokkaaksi, Denise Fergus sanoi.

– On kauheaa, että tämmöinen elokuva tehdään kysymättä lupaa Jamesin perheeltä. Lisäksi vielä se, että elokuvaan palkattiin pieni lapsi näyttelemään Jamesin viimeiset hetket ja minä ja perheeni joudumme elämään tapahtumat uudelleen.

Fergus kiittää kaikkia vetoomuksen allekirjoittaneita.

– Olen niin vihainen. Toivon vain, ettei elokuva voita Oscaria.

Ohjaaja pyysi anteeksi

Irlantilainen elokuvantekijä Vincent Lambe pyysi anteeksi, ettei ilmoittanut elokuvasta perheelle ja sanoi, ettei tehnyt elokuvaa rahan takia. Lambe on elokuvan ohjaaja, tuottaja sekä käsikirjoittaja.

– Elokuvan ei ollut koskaan tarkoitus aiheuttaa lisää tuskaa perheelle, ohjaaja sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat