Mainos

Äiti järkyttyi: 5-vuotias Elis eristettiin törkeällä tavalla tarhakuvassa

Viisivuotiaan pojan tarhakuvaus ei ollut iloinen tapahtuma.

Tarhakuvauksen tulisi olla iloinen tapahtuma, jossa luodaan muistoja tulevaa varten. Veronica Appelgrenin poika Elis, 5, sai päivästä hieman erilaisen kokemuksen, kertoo dagensbeste.no.

Kuten muutkin lapset, myös Elis oli valmistautunut kuvauksiin pukeutumalla parhaimpiinsa. Kotiin saapuessaan kuvauksesta kovasti intoillut poika ei halunnut edes puhua kuvanottotilanteesta.

Eliksen apeuden syy selvisi, kun Appelgren sai kuvat kotiinsa: CP-oireyhtymän, tutummin CP-vammansa, vuoksi pyörätuolissa istuva Elis oli istutettu sivuun muista lapsista.

Jos kuva ei näy, katso se täällä

Appelgrenin mukaan kuva voisi olla mainoskuva ryhmästä pois sulkemiselle, mutta valitettavasti se kuvaa oikeaa elämää, ei kuvitteellista tilannetta.

– Tältäkö kaiken kattavan yhteiskunnan pitäisi näyttää? Se sattuu, Appelgren kirjoittaa.

Hän pohtii, ennustaako kuva samalla Eliksen tulevaisuutta.

CP-vamma

Suomessa syntyy vuosittain noin 100–120 lasta, joilla on CP-vamma. Vamma johtaa pysyvään liikkumisen, asennon ylläpitämisen ja toiminnan vaikeuksiin.

Oireyhtymään kuuluu usein vaihtelevia ongelmia, jotka riippuvat aivovaurion laajuudesta ja sijainnista. Tavanomaisia liitännäisongelmia ovat esimerkiksi kommunikaation ongelmat, syömisongelmat ja älyllisen toiminnan poikkeavuudet

Henkilöt, joilla on CP-vammasta johtuvia oireita, tarvitsevat usein kuntoutusta läpi elämän.

Lähde: Cp-liitto.fi

– Heti, kun et sovi muottiin, sinut istutetaan ulkopuolelle sen sijaan, että muotti sopisi kaikkiin sukupuolesta, vammasta, uskonnosta, etnisyydestä, seksuaalisesta suuntautumisesta ynnä muusta riippumatta. Vaikken halua nähdä tätä kuvaa, näytän sen maailmalle. Kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan tätä.

Appelgren kiittelee sosiaalisessa mediassa saamaansa tukea sekä vuoropuhelua, jonka hän on käynyt koulun kanssa kuvan ottamisen jälkeen. Lukuisat täysin tuntemattomat ihmiset ovat myös reagoineet kuvaan.

Lopulta Appelgren sai myös vastauksen siihen, miksi kuva otettiin juuri tällä tavalla.

– He eivät suunnitelleet tätä (kuvaa) lainkaan, Appelgren kertoo SVT:lle.

Kuvan ottanut yritys lupasi ottaa luokasta uuden, paremman kuvan myöhemmin. Appelgren toivoo, että kuvan jakaminen johtaa johonkin positiiviseen.

Hyvä muistutus kaikille:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.