Äiti jakoi karmivat kuvat teinistään varoittaakseen nuorten juomisesta: ”Hän lähes kuoli”

6:14
Videolla kerrotaan, miten alkoholi vaikuttaa nuorten aivoihin.

Kanadalaisperhe muistuttaa tarinallaan, että runsaalla alkoholin juomisella voi olla välittömästi jopa hengenvaarallisia vaikutuksia.

Teini-ikään kuuluu kokeilunhaluisuus ja uhmakkuus. Myös ensimmäiset kokeilut alkoholin kanssa tehdään usein nuoruudessa. Sen voi katsoa olevan normaalia. Mutta kun nuori ei tiedä omia rajojaan alkoholin kanssa, voivat seuraukset olla vakavat.

– 16-vuotias poikamme päätti juoda alkoholia pitääkseen hauskaa kavereidensa kanssa. Oletan sen olevan osa nuoruutta, mutta hän lähes kuoli, ja se on kaikkea paitsi normaalia, teinipojan äiti Sophie Laroche kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Quebecissa Kanadassa asuva perheenäiti kertoo Global News -uutissivustolle, että oli antanut pojalleen Émilelle luvan kutsua kolme ystäväänsä perheen maatilalle viime viikonloppuna. Kaikki pojat olivat kovia pelaamaan, eikä Sophien ajatellut heidän janoavan juhlintaa. Teinit pelasivat video- ja lautapelejä sekä viettivät aikaa ulkona.

Sophie sai kuitenkin huomata, että yhdessäoloa ryyditti myös alkoholi.

Lähes pullo vodkaa alle tunnissa


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Illalla seitsemän aikaan Sophie oli tekemässä ruokaa, kun yksi Émilen ystävistä tuli pyytämään häneltä apua. Émile oli kiivennyt puuhun eikä päässyt alas.

Émile saatiin alas, mutta teini oli tuhannen kännissä ja oksennuksen peitossa. Kun Émile oli raahattu sisälle, hänen kuntonsa alkoi heiketä nopeasti. Poika ei kyennyt vastaamaan äitinsä kysymyksiin kuin murisemalla. Sophie huolestui, ja perhe lähti viemään Émileä sairaalaan.

Matkalla Émile alkoi haukkoa henkeään. Pojan suusta valui sylkeä, eikä hän kyennyt pitämään päätään pystyssä. Sophie huolestui toden teolla. Äiti yritti auttaa poikaansa samalla, kun hänen miehensä ajoi autoa.

– Siinä vaiheessa ymmärsimme, että tilanne on vakavampi kuin luulimme. Pitelin hänen päätään ja tyhjensin hänen suutaan sormillani, Sophie kirjoittaa Facebookissa.

Kun perhe viimein pääsi sairaalaan paljastui, että Émile oli juonut noin pullon vodkaa alle tunnissa. Émile oli kriittisessä tilassa.

Seuraavan päivän Émile vietti sairaalassa. Pojan maksa ja munuaiset näyttivät olevan kunnossa, mutta monien tuntien ajan hän oli hengityskoneessa. Sunnuntaina illalla perhe sai viedä Émilen kotiin.

Tarkastele alkoholimyrkytyksen oireita

Sophie toivoo, että hänen perheensä tarina auttaa muita tekemästä samaa virhettä kuin Émile ystävineen.

– Nuoret, älkää juoko näin, se on vaarallista. Ja jos näette ystävänne tekevän niin, käskekää hänen lopettaa, Sophie kirjoittaa.

Hän myös muistuttaa, ettei humalaista pitäisi jättää yksin vaan tämän kuntoa pitäisi tarkkailla.

Vanhempia Sophie kehottaa valppauteen ja antamaan teiniensä juoda heidän valvovien silmiensä alla. Hänen poikansa olisi saattanut kuolla alkoholimyrkytykseen, jos Émile ei olisi ollut ystäviensä seurassa ja perheensä lähellä eikä olisi saanut apua ajoissa.

Alkoholimyrkytyksen oireita ovat:

 • oksentelu
 • vahva sekavuus
 • kalpeus
 • viluisuus
 • hengityksen hidastuminen
 • tajunnan tason lasku
 • sammuminen

Alkoholimyrkytystä epäillessä tulee rohkeasti soittaa hätänumeroon 112, josta lähetetään tarvittaessa apua paikalle.

Apua odotellessa ei tule poistua paikalta vaan odottaa avun saapumista sekä pitää huoli siitä, että humalainen on lämpimässä ja turvallisessa paikassa. Päihtyneen henkilön tulee olla kylkiasennossa, jotta mahdollinen oksennus ei tuki hengitysteitä.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja