Äiti jakaa kikkansa, jolla selvitä jokapäiväisestä pyykkirumbasta – "kaikki tietävät, että kun alushousut pääsevät loppumaan..."

Kahden lapsen äiti paljastaa kikkansa, jolla hän saa selviää jokapäiväisestä pyykkirumbasta.

Kahden lapsen äiti Jesika tunsi hajoavansa pyykkivuorten alle. Joka päivä kotona odottaa neljän ihmisen edestä vaatteita, jotka vaativat pesua.

– Joka päivä pese ne, ripusta ulos, odota, että ne kuivuvat, tuo ne sisään, viikkaa ja laita pois. Se itsessään on jo kuusi työtä sen äitien muun suuren työmäärän päälle, Jesika kirjoittaa blogissaan.

– Minulla oli tapana mitata äitiyteni arvoa tällaisissa tehtävissä, ja usein ajattelin, että epäonnistun äitinä ja vaimona, koska en saanut kaikkea tehtyä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yksinkertainen oivallus toi helpotusta

Helpotusta arkeen ja pyykkikasojen keskelle toi kuitenkin yksi helppo oivallus: viikkauslaatikot! Jokaisella perheenjäsenelle määrättiin oma laatikko, johon äiti viikkasi perheenjäsenen vaatteet oman ehtimisensä mukaan.

– Ja kun jään todella pahasti jälkeen, nakkaan viikkaamattomat vaatteet jokaiseen laatikkoon, eikä se ole niin ylivoimaisesta viikata yksi laatikko kerrallaan, Jesika kertoo.

Jos päivällä jäi muutama ylimääräinen minuutti aikaa, vei äiti helposti napattavan laatikon ja pestyt vaatteet huoneisiin.

– On myös laatikko parittomille sukille, jotta toivottavasti ne voivat yhdistyä pariensa kanssa uudelleen, hän selittää.

"Systeemi on toiminut hyvin"

Jesika jakaa vinkkinsä auttaakseen muita saman ongelman kanssa painivia.

– Systeemi on toiminut nyt hyvin kuuden kuukauden ajan. Ja kaikki tietävät, että kun alushousut pääsevät loppumaan, kannattaa tarkistaa oma laatikko, Jesika sanoo.

Kuinka usein vaatteet kannattaisi todellisuudessa pestä? Lue kätevästä oppaasta – osa vastauksista saattaa yllättää.

***

Viikkaa paidat entistä nopeammin – katso loistava vinkki videolta!

0:42

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja