Mainos

Äiti hoiti oman synnytyksensä – viides lapsi syntyi matkalla sairaalaan

Arizonalaisnaisen ajomatka sairaalalle keskeytyi hetkeksi, kun hänen viides lapsensa päätti syntyä kiireellä maailmaan. Sekä äidin että vauvan kunto todettiin hyväksi erikoisista synnytysolosuhteista huolimatta. 

Marraskuun kahdeksas päivä kello 1.23 31-vuotias Shannon Geise synnytti kolmekiloisen pojan tien sivuun pysäköidyssä autossa. Entuudestaan neljän lapsen äidin lapsivesi oli mennyt puolenyön aikaan, eikä äidillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin napata yksivuotias lapsi kainaloon ja lähteä ajamaan itse kohti sairaalaa. Geisen kolme poikaa olivat paraikaa yötä isällään, Geisen ex-miehellä, ja naisen nykyinen mies ei ollut kyseisenä yönä kotona.

– Menin autoon ja suurin pelkoni sillä hetkenä oli, etten ehtisi saamaan epiduraalia, Geise kertoo tilanteesta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Koska sairaalaan oli vain reilu vartin ajomatka, äidillä ei ollut aikomustakaan pysähtyä matkalla. Toisin kuitenkin kävi.

Lapsi voi hyvin, eikä komplikaatioita ilmennyt 

Kun matkaa oli jäljellä enää muutama minuutti, äiti tunsi yhtäkkiä lapsen liikkuvan jalkojensa välissä. Geisen oli pakko ajaa tien sivuun, pysäyttää auto ja soittaa hätäkeskukseen ilmoittaakseen tien päällä syntyneestä vauvasta.

Hätäkeskus olisi lähettänyt paikalle ambulanssin, mutta tässä vaiheessa äiti oli jo hoitanut synnytyksen itse loppuun ja ajoi kohti sairaalaa. Geise ajoi omin avuin sairaalalle, jossa henkilökunta oli ottamassa vastaan juuri synnyttänyttä äitiä, pientä vauvaa ja mukana ollutta yksivuotiasta lasta.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– En osannut millään aavistaa, että tulen synnyttämään autossa. Kaikki yllättyivät selvästi ja menivät vähän shokkiin, aivan kuten minäkin. Olemme iloisia, että hän on täällä, olemme terveitä eikä komplikaatioita ilmennyt. Hän on mahtava vauva, äiti kertoo.

Sekä äidin että vastasyntyneen vauvan kunto todettiin hyväksi, ja he pääsivätkin pian kotiin viettämään tavallista vauva-arkea, joka toivottavasti sujuu hieman rauhallisimmissa merkeissä kuin synnytys.

Lähde: Yahoo  

***

10:21

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.