Äiti esitti 13-vuotiasta todistaakseen aukon koulun turvallisuudessa: "Näytänkö seiskaluokkalaiselta?"

Äiti esitti 13-vuotiasta todistaakseen aukon koulun turvallisuudessa 2:21
Tällainen Caseyn koulupäivä oli tekeytyneenä 13-vuotaaksi tyttärekseen.

13-vuotiaaksi tyttärekseen tekeytynyt texasilaisäiti soluttautui päiväksi tyttärensä kouluun todistaakseen, että kuka tahansa voi halutessaan päästä kouluun sisään.

30-vuotias Casey Garcia värjäsi hiuksensa, laittoi iholleen kerroksen itseruskettavaa, silmälasit kasvoilleen ja tyttärensä käyttämän keltaisen Marvel-hupparin päälleen. Hänen ideanaan oli testata 13-vuotiaan Julie-nimisen tyttärensä yläkoulun turvallisuutta San Elizariossa Texasissa.

– Näytänkö seiskaluokkalaiselta? En? Hyvä, Casey toteaa kuvaamallaan videolla.

Voit katsoa Caseyn päivän koulussa yllä olevalta videolta.

Vain puhelimen käyttö kiinnitti opettajien huomion

Päästyään sisälle Garcia Enriquezin yläkouluun Casey antoi tyttärensä opiskelijakortin turvatarkastuksen tarkistettavaksi. Yllättäen hän pääsi tarkastuksesta läpi ongelmitta. Koulun käytävällä hän tervehti koulun rehtoria ja esiintyi tyttärenään matematiikan tunnilla. Käytävillä hän kyseli suuntaohjeita. Ruokalassa hän söi tyttärensä lounaan.

Daily Mailin mukaan Casey oli erityisen pettynyt siihen, kuinka vähän koulun henkilökunta ja opettajat kiinnittivät huomiota oppilaihin.

– Opettajat keskittyivät lähinnä etäyhteyden varassa oleviin oppilaisiin, eikä heille jäänyt aikaa keskittyä fyysisesti paikalla oleviin, Casey kertoo.

Opettajat tuntuivat lähinnä olevan huolissaan hänen puhelimen käytöstä tunnilla.

– He käskivät minua laittamaan puhelimeni pois. Käskystä puuttui nimi, ihan kuin en olisi edes kukaan tietty henkilö heille, Casey pohtii.

Vasta seitsemännellä tunnilla jäi kiinni

Vasta viimeisellä oppitunnilla opettaja oli pyytänyt häntä jäämään tunnin jälkeen luokkaan.

–  Hän katsoi minua ja sanoi, etten ole Julie. Otin kasvomaskini ja lasini pois kasvoiltani ja kerroin olevani Julien äiti, Casey kertoo videolla jäätyään kiinni.

Muutaman päivän päästä poliisit saapuivat Caseyn kotiin pidättämään häntä luvattomasta tunkeutumisesta ja virallisten asiakirjojen peukaloinnista.

The San Elizarion koulupiirin ylitarkastaja julkaisi lausunnon koulun vanhemmille, jossa ilmoitettiin, että koulussa oli tapahtunut turvallisuusrikkomus, jonka johdosta koulun nykyisiä turvallisuustoimia tarkastellaan ja arvioidaan nykyisen tiedon valossa uudelleen.

Caseyta edustava lakimies puolestaan on huomauttanut, että Caseyn sosiaalinen koe todistaa, että kuka tahansa voi kävellä kouluun ja viettää jopa kokonaisen päivän koulussa kenenkään huomaamatta.

Casey on julkaissut jatkovideon YouTubeen sosiaalisesta kokeestaan, jossa selittää tarkemmin tarkoitusperiään.

Lähteet: CNN, Daily Mail ja Caseyn YouTube

Lue myös:

    Uusimmat