Ainoana parina avioliittoaan Ensitreffit alttarilla -ohjelman jälkeen jatkaneet Janne ja Kati: Ero!

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa avioituneet Janne ja Kati päättivät viimeisessä jaksossa jatkaa avioliittoaan, mutta kertovat nyt MTV Uutisille eronneensa syksyllä.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman seitsemännen kauden viimeisessä jaksossa ainoastaan yksi pari, espoolainen Janne ja helsinkiläinen Kati, ilmoittivat asiantuntijoille jatkavansa avioliittoaan.

Jo heti ensikohtaamisella hääjaksossa silmin nähden toisiinsa ihastunut pari vieraili marraskuun lopussa MTV Uutiset Livessä kertomassa, mitä tapahtui, kun kuvaukset päättyivät ja arki ilman kameroita alkoi.

– Heittäydyttiin ihan täysillä tähän juttuun mukaan hääpäivästä lähtien. Kuitenkin nyt tässä syksyn aikana päätimme jatkaa matkaa ystävinä ja erosimme, pari kertoi liittonsa tilasta.

Molemmat kertovat kuitenkin seuranneensa ohjelmaa syksyn aikana hyvin fiiliksin.

– Meillä oli tosi ihana kesä, ja se näkyy jaksoissa, Kati hymyilee.

Yhteiselo jatkui kuvausten päätyttyä hyvin samankaltaisissa merkeissä. Pari asui edelleen pääasiassa omissa kodeissaan, koska molemmat asuvat yksiössä ja työskentelivät kodeistaan käsin.

– Semmoista normaalia tapailua tai seurustelua se oli siinä vaiheessa. Se, mitä kamerat onnistuivat kesällä taltioimaan, oli todellinen kuva siitä, millaista se oli, myös Janne pohtii.

Pirskahtelevan Katin ja rauhallisen Jannen kohdalla kuultiin kauden mittaan useita kertoja, että kaksikon tavat ja tarve kommunikoida poikkesivat melkoisesti toisistaan. Kati kertoo, että asiasta käytiin keskusteluja myös kuvausten päätyttyä.

– Mutta samalla tavalla meillä oli myös niitä hyviä hetkiä. Aika samanlaista meidän elämä oli. Tietysti vähän rennompaa ja aikataulullisesti helpompaa, hän kuvailee parin elämää kuvausten päätyttyä.

Molemmat kiistävät, että paljon puhutut kommunikaatioerot olisivat olleet syy avioliiton päättymiselle.

Miksi pari päätti erota ja millaisissa väleissä he ovat nyt? Katso haastattelu yllä olevalta videolta!

Seitsemännellä Ensitreffit alttarilla -kaudella nähtiin poikkeuksellinen hetki, kun osallistujat pääsivät tapaamaan toisiaan asiantuntijoiden johdolla kesken kauden mies- ja naisporukoissa.

Kati ja Janne kertovat, että yhteyttä muihin osallistujiin on pidetty kuvausten jälkeen tiiviisti, vaikka kesken kauden kahdeksikko ei saanut vaihtaa kuulumisia muuten kuin televisiossakin nähdyssä tapaamisessa. Molemmat pitävät muita osallistujia tärkeänä voimavarana.

– Kuitenkin aika harvassa on ne ihmiset, jotka ovat kokeneet vastaavaa. On tosi hienoa, että tullaan kaikkien kanssa niin hyvin juttuun, Janne kiittelee.

Vaikka lopulta kävi niin, ettei yksikään neljästä parista ole enää yhdessä, uskovat Janne ja Kati, että kokemus oli silti kaikille osallistujille positiivinen.

– Eiväthän normaalissa elämässä ja ilman ohjelmiakaan kaikki parisuhteet onnistu. Tilanne kuvaa hyvin sitä, etteivät parisuhteet aina ole niitä helpoimpia asioita, mutta kyllä lähtö ohjelmaan silti kannatti.

Erilaisuus osoittautui rikkaudeksi

Moni katsoja arvioi aluksi, että Jannen ja Katin kohdalla suhde voi kaatua siihen, että puolisot ovat luonteeltaan todella erilaisia. He itse näkevät erilaisuuden rikkautena ja kertovat oppineensa paljon toisistaan.

– Toivoin, että asiantuntijat löytäisivät positiivisen, iloisen ja menevän tyypin minun rinnalleni, ja sellaisen tosiaan sainkin, Janne kertoo hymyillen.

Myös Katin mukaan Janne vastasi todella hyvin sitä, mitä hän oli toivonut. Parin mukaan he oivalsivat jo hääpäivänä, miksi asiantuntijat olivat valinneet heidät toisilleen.

– Uskon, että papereiden perusteella meidän kohdallamme olisi ollut todella vaikeaa sanoa, miksi me emme olisi lopulta sopineet yhteen, Kati pohtii.

Molemmat kertovat palailevansa sinkkumarkkinoille rauhalliseen tahtiin. 

– Haluan kunnioittaa Jannea ja koko tätä prosessia. Tuntuu, että sen aika ei ole vielä, Kati vastaa kysyttäessä uusista suhteista.

Elämä risaiseksi eron jälkeen

Myös Janne sanoo keskittyvänsä tällä hetkellä toisenlaiseen projektiin. Hän on ostanut uuden asunnon ja aikoo laittaa sisustuksen kokonaan uusiksi.

– Mitään vanhaa ei lähde edellisestä kämpästä mukaan. Siinä on ollut tekemistä, ja minulla tosi hyvä on fiilis. Tuntuu siltä, että ihan kuin marraskuussa olisi ollut erityisen paljon aurinkoisia päiviä, vai onko se vaan mun sisäinen aurinko, joka paistaa, hän hymyilee.

Kati nauraa, että molemmat ovat eropäätöksen jälkeen laittaneet elämänsä risaiseksi, sillä hän puolestaan myi juuri oman asuntonsa.

– Yksi iso oppi tästä sarjasta on ollut myös se, että ei pidä odottaa sitä, että löytää sen oikean puolison. Pitää tehdä niitä asioita elämässä, mitä itse haluaa. Kyllä se puoliso sieltä joskus tulee, jos on tullakseen.

Janne on samoilla linjoilla. Hän kertoo pohtineensa isomman asunnon hankkimista jo pidemmän aikaa.

– Olen odotellut, että tulisi sopiva puoliso elämään, ja sitten ostettaisiin yhteinen kaksio ja sisustettaisiin se yhdessä. Nyt tämän myötä tuli vaan fiilis, että nyt alan elämään omaa elämääni: Ostan sen kaksion, enkä jää enää odottelemaan sitä tulevaa, vaan elän hetkessä.

Kuinka jo toiseksi viimeisessä jaksossa eronneet Mira ja Matti kommentoivat eroaan, ja mitä jäi päällimmäisenä mieleen Enskareiden seitsemännestä kaudesta? Katso video!

Näin Ensitreffit alttarilla -kausi päättyy – katso Miran ja Matin tunnelmat 11:05

Etkö ole kohdannut vielä sitä oikeaa? Hae mukaan Ensitreffit alttarilla -ohjelman kahdeksannelle kaudelle! .

Lue myös:

    Uusimmat