Metsälammesta löytynyt vainaja saattaa olla lähes vuosi sitten Kuopiossa kadonnut 24-vuotias mies: poliisi selvittää

2:45
MTV Uutiset Live raportoi aiemmin: Puolenkymmentä miestä katosi syksyllä 2020

Ohikulkijat tekivät Kuopion Pienellä Neulamäellä ruumishavainnon ja soittivat hätäkeskukseen. Jatkotutkimukset johtanevat yhden katoamismysteerin ratkeamiseen.

Pohjois-Savon pelastuslaitos ilmoitti tiistaina Jurastenlammelta löytyneestä vainajasta. Ohikulkijat olivat huomanneet vedessä kelluvan hahmon hieman puolenyön jälkeen tiistaina.

Rikoskomisario Esko Salo Itä-Suomen poliisista kertoo, että kyseessä saattaa olla pitkään kateissa ollut 24-vuotias lapinlahtelaismies. Ruumis on toimitettu oikeuslääketieteellisiin tutkimuksiin tunnistusta varten.

– Varsinaisia tunnistuksen tuloksia ei ole vielä saatu, joten mitään varmaa asiasta ei voi vielä sanoa. Selvitämme nyt, onko kyse kadonneesta nuoresta miehestä, rikoskomisario Salo sano.

Auto löytyi, miestä ei 

Viimeisin varma havainto kadonneesta ja hänen autostaan on tehty samalla alueella perjantaina 21. elokuuta 2020 puoli yhdeksän aikaan illalla. Silminnäkijän mukaan mies oli Pienellä Neulamäellä yksin liikkeellä. Hänen oli nähty liikkuvan samalla alueella jo aiemmin päivällä. Hänen autonsa löytyi hylättynä alueelta. 

Tapausta on tutkittu kadonneen henkilön etsintänä alusta saakka eikä asiassa ole ollut rikostutkintaa tai -epäilyä missään vaiheessa.

Salon mukaan poliisi teki viime syksynä Pienellä Neulamäellä massiivisia etsintöjä useiden päivien ajan, mutta tuloksetta.

Kadonneen henkilön mahdollisesta löytymisestä ensimmäisenä uutisoineen Savon Sanomien mukaan Jurastenlammet on kolmen pienen lammen jono Pienen Neulamäen alueella. Rikoskomisario luonnehtii aluetta varsin suosituksi ulkoilualueeksi, jossa liikkuu paljon ihmisiä.

Myös löytöpaikan lähistöllä, tosin ei aivan välittömässä läheisyydessä, on merkittyjä ulkoilupolkuja.

Suuri metsäalue

Salon muistikuvien mukaan myös alueen lampien ympäristöä tutkittiin viime syksynä tarkasti, muun muassa koiria apuna käyttäen.

– Maastoetsinnät osoittautuvat usein yllättävänkin hankaliksi. Ei ole niin pientä aluetta, mihin ihminen ei pystyisi maastossa katoamaan. 

Pieni Neulamäki on puolustusvoimien entinen varikkoalue, joka sijaitsee noin 6,5 kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Noin 500 hehtaarin aluetta reunustavat muun muassa idässä Vitostie ja lännessä Kallavesi.

Kuopion kaupungin mukaan alueella toimi vuoteen 2008 saakka puolustusvoimien varikko. Aidatulla metsäalueella risteilee entisen käyttötarkoituksensa vuoksi yli 20 kilometrin mittainen metsätieverkosto.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja