Aikuisviihdettä ja sporttibaareja – Yhdysvaltalaisprofessori törsäsi tutkimusrahaston varoja vuosikausia omiin hämäräpuuhiinsa

Työntekijän epäillään kavaltaneen merkittävän summan rahaa valtiolta – työntekijä erosi tehtävästään 4:15
MTV Uutiset Live: Työntekijän epäillään kavaltaneen merkittävän summan rahaa valtiolta.

Yhdysvaltalaisen yliopistoprofessorin epäilläään varastaneen koulunsa tutkimusrahastosta 185 000 dollaria eli noin 166 000 euroa.

Syyttäjän mukaan Philadelphiassa Drexelin yliopistossa teknillisen osaston johdossa toiminut Chikaodinaka Nwankpa, 57, käytti rahat aikuisviihteeseen, sporttibaareihin, mobiilisovellusostoihin, aterioihin ja muihin rahaston näkökulmasta luvattomiin hankintoihin. 

Asiasta uutisoivat useat yhdysvaltalaismediat, muun muassa ABC News.

Aivan tällaiseen toimintaan insinööriosaston oppiaineen varoja ei ollut tarkoitettu.

– Nwankpa on asiattomasti ja rikollisin keinoin käyttänyt väärin kymmeniä tuhansia dollareita, jotka oli varattu tutkimuksellisiin tarkoituksiin. Hän on pettänyt lukukausimaksuja maksavat yliopisto-opiskelijat, joiden opettamisesta hänelle on maksettu, Philadelphian aluyesyyttäjä Larry Krasner sanoo tiedotteessa.

"Ateriakuluja"

Professorin väärinkäytöksiin havahduttiin yliopiston tilintarkastuksessa. Professorilla oli vuosien 2010 ja 2017 välisenä aikana lukuisia kuitittomia ostoksia.

Aluesyyttäjän mukaan professori yritti peitellä aikuisviihdekustannuksia ja väitti niitä erilaisiksi ateriakuluiksi siitäkin huolimatta, että valtaosa hämäristä ostoista oli tehty noin kahden aikaan aamuyöllä.

Kun professorin hämäräpuuhat tulivat lokakuussa ilmi, yliopisto ilmoitti välittömästi antavansa kaiken tukensa tapausta selvittäville viranomaisille.

Nwankpa maksoi koululle takaisin 53 000 dollaria ja irtisanoutui. Professori vastaa syytteisiin tammikuun lopussa Philadelphiassa.

Lue myös:

    Uusimmat